Gaziantep'te son zamanlarda artan silahlı saldırılar artık korkutur hale geldi. Neredeyse her gün bir silahlı saldırı olayı ile karşı karşıya kalıyoruz. 

Benim anlamadığım mesele ise bu insanlar, bu silahları nereden buluyorlar? Sokaklarda, mahallelerde, caddelerde çatışıyorlar ve birbirlerini öldürüyorlar.

Maazallah, bu saldırılarda hiçbir suçu günahı olmayan insanların yaralanması hatta hayatın kaybetmesi nasıl da acı bir durum olur değil mi?

O halde yapılması gereken bir şey var!

Denetimler artırılmalı, bu konuda Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü'ne ve Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'na bu görev düşüyor. Elbette bu konuda çalışmalar yapıyorlar ancak ne yazık ki görüldüğü üzere yeterli değil.

Daha fazla denetim uygulamaları yapılmalı ve kesinlikle yasal olmayan şekilde silah teminini sağlayanlar ivedilikle yakalanmalı. 

Gaziantep'te Seçim Çalışmaları

Aldığım duyumlara göre kentte bazı iş insanları, 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olabilmesi için çalışmalara başladı. Bunlardan bazıları mevcut bulunduğu konumu kullanarak siyasi söylemlerde bulunuyor. Birçok faaliyetlerde yer alarak kendilerini iş insanı olarak değil de siyasi bir figür olarak tanıtıyor. Amaçları ise birisine kendilerini kanıtlamak.

2023 seçimlerinde kentteki milletvekilleri adaylarının herkesi şok edeceğini düşünüyorum. Çünkü bugüne kadar ideolojik olarak yanından bile geçmeyen partilerde aday olarak gösterilecekler. Düne kadar büyük eleştireler yaptıkları partilerde aday olacaklar.

Türkiye için çok önemli olan bu seçim, Gaziantep için de çok önemli olacak. Daha önceleri siyasileri belirleyen iş insanları bu seçimde kendileri sahada olacak. Bu durum bile 2023 seçimlerinin diğer seçimlere benzemediğinin en önemli kanıtı. Böylesine bir rekabet ortamının oluşması demokrasi adına için iyi olacak ancak kent ve Gaziantepliler adına iyi olur mu bilemem...  

Kışa Hazır Mıyız?

Geçtiğimiz yıl Gaziantep'te eşi benzeri görülmemiş bir kar yağışı olmuş ve şehir adeta felç olmuştu. İklim aktivistleri dünyada ve Türkiye'de yaşanan iklim değişikliklerinin bu tarz olaylarla sıkça karşılaşacağımızı söylüyorlar. 

Peki biz bu yıl kışa hazır mıyız?

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali belediyelerin bu yılki kış hazırlıklarına başlamalı ve olası yoğun bir yağışa karşı önlem almalı. Tekrardan aynı şeyin yaşanmaması için..

Araba Çeteleri

Sosyal medya üzerinden "aracım çalınmıştır" adıyla yapılan paylaşımları muhakkak görmüşsünüzdür. Çünkü bu tarz paylaşımlar her geçen gün artıyor. Gaziantep'te araç hırsızlığı yapan bir çetelerin olduğunu düşünüyorum.

Hırsızlar, aracın tüm güvenlik önlemleri olmasına rağmen profesyonelce çalabiliyorlar. Bu öyle 2-3 hırsızın yapabileceği bir iş değil. Araç piyasasında yaşanan artışlar hırsızların iştahını kabartıyor haliyle bu alanda hırsızlık yapıyorlar. Emniyet Müdürlüğü birkaç tane hırsızın yakalandığını açıkladı ama ben çetenin çökertilmesinin sorunu çözeceğini düşünüyorum.