Gaziantep’te Eylül ayını kazalarla, Ekim ayını çok sayıda cinayet ve şüpheli ölüm ile Kasım ayını ise hırsızlık, kaçakçılık gibi suçlarla geride bıraktı. Yaşananlar ile adeta Teksas’a dönen şehir, Aralık ayının asayiş açılışını ise silahlı saldırılar ile yaptı.

2022’yi Gaziantep adına felaketler yılı olarak adlandırmak mümkün desek abartı olmaz. Şehrimiz yaşanan kazalar, yangınlar, artan intiharlar, cinayet ve silahlı saldırı vakaları ile sarsılıyor. Gaziantep ülke gündeminde en az haftada bir insanlık adına utanç verici olaylar ile anılıyor.

Yaşanılan olaylar yetkililerin şehirde güven tesis etmeleri gerektiğini gösteriyor. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca yapılan başarılı denetimlerin yanı sıra bu durumun sosyolojik olarak ele alınması gerekiyor.

Yapılan araştırmalara göre insanların suça meyilli hale gelmesi yaşadığı toplumun ekonomik, siyasi ve sosyal konumlarında ki durumuna göre değişiklik gösteriyor. Yani siyasi çatışmaların, ekonomik çıkmazların yaşandığı ülkemizde bu tarz olayların olması çok da şaşırılacak bir durum değil ancak ülke bu durumda daha fazla ilerlerse daha kötü senaryolarla karşı karşıya kalabiliriz.