Gaziantep’in siyasi ve ekonomik olarak çok önemli bir şehir olduğu aşikâr. Burada bazıları gibi gastronomisinden, kültüründen, sanatından bahsedecek değilim. Zira konumuz bu değil.

Hatırlıyorsanız şehrin bir önceki kulübü Gaziantepspor, üzücü bir şekilde adeta futbol hayatından yok olmuştu. Daha sonra Gaziantep Futbol Kulübü, başarılı bir şekilde parladı ve şehrin takımı olmaya başladı. Tam her şey oldu derken bugün şehrin kulübüne başkan bulamıyoruz.

Kimse aday olmak istemiyor. Bazı kişiler adayın siyasetçiler tarafından belirlendiğini iddia ettiği için bu tarz bir olayın yaşandığını söylüyor. Öte yandan kimisi ise kulübün borcundan dolayı kimsenin elini taşın altına koymadığını iddia ediyor.

Kimin ne yaptığı, ne söylediği umurumda değil. Sadece şehrin takımının bu hallere düşmesini istemiyorum. Şöyle güçlü, böyle güçlü dediğimiz şehirde, bu tarz bir olay yaşanmamalı. Acilen bu sorunun çözülmesi gerekiyor çünkü işler iyice sarpa saracak.

Bir Türlü Temizlenmedi

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, her gün bir dizi operasyonun verilerini kamuoyuna paylaşıyor. Bu verileri gördükçe bir türlü temizlenmedi diyorum. Terör, uyuşturucu, kumar, kaçakçılık gibi aklınıza gelebilecek onlarca suç kategorisine ait suçlular yakalanıyor ama bir türlü bitmiyor.

Elbette burada Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın hummalı çalışmalarını takdir etmeden geçmek istemiyorum. Ancak şunu sormadan da edemiyorum, neden bitmiyor? Gerçekten Gaziantep’imiz bu kadar suçun yaşandığı bir şehir mi?