Gaziantep'te  annesi tarafından darp edilen 5 yaşındaki çocuk hastaneye kaldırılmış daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ailenin 3 çocuğunun da koruma altına alındığını açıklamıştı. Henüz daha bu olayın etkisi bile üzerimizde sürerken bir iddia daha ortaya atıldı. Gaziantep’te yaşayan İsmail Panoğlu, boşanma aşamasında olan eşi R.P.’nin ilk bebeğini doğumdan sonra öldürdüğünü ve eşinin diğer 2 çocuğuna da şiddet uyguladığını iddia etti.

Yahu neler oluyor? Bu dünyada annelik duygusu kadar kutsal bir şey mi var? Nasıl olabilirde bir insan kendi canından, kanından olan bir masuma zarar verebilir? Nasıl bu kadar gözü dönebilir?

Annelik şefkat, ilgi ve koruma duygularının bütününe verilen addır. Bu her canlı için geçerlidir. Bir maymunda yavrusuna karşı bizim hissettiğimiz duyguları hisseder. Belki daha da fazlasını... Ama ne yazık ki bir hayvan kadar bile olamıyor bazıları. Anne demek yavrusuna şefkat, ilgi gösteren hatta onlar için yaşayan demektir.

Peki bir anne neden çocuğuna zarar verir? 

Çocuğunun var olmasından duyduğu pişmanlıktan dolayı mı? Çocuğunu eşine karşı duyduğu öfkenin kurbanı olarak gördüğü için mi? Çocuğunun çok ağladığı için mi? Anne olmanın bilincinde olmadığı için mi? Sinirsel ya da psikolojik hastalık sahibi olduğu için mi?

Yukarıdakilerin hiçbiri yine de bir annenin çocuğuna şiddet uygulamasına, öldürmesine neden olamaz. Dedim ya hayvanlarda bizler gibi çocuklarına aynı duyguyu hisseder diye. Peki siz hiç bir maymunun çocuğunu şiddet uygulayarak öldürdüğünü görüp duydunuz mu? ya da bir kedinin, köpeğin?

Bazılarımız hayvan kadar bile olamıyor. Lütfen anne olmaya karar vermeden önce anne olabilir miyim diye kendinize sorun...