TEŞEKKÜRLER SELÇUK BAYRAKTAR

İnsansız Milli Muharip uçağımız “Kızıl Elma” nın önce teker kesip gösteri yaptığını, sonra da başarıyla uçtuğunu görünce sevinçten ve gururdan gözyaşlarımı tutamadım, hiç kuşkusuz benim gibi ülkesini ve halkını seven insanlarda aynı duyguyu paylaşmışlar ve gurur ve sevinç gözyaşlarını tutamamışlardır.

Bu gurur ve sevinci bize yaşatan ve Mehmet Akif’in deyimiyle “Asım’ın neslin’den” birisi olan Selçuk bayraktar kardeşimize Teşekkür etmeyi boynuma borç bilerek bu yazıyı yazıyorum.

Daha önceleri PKK terör örgütüne karşı kullanmak için parasıyla istediğimiz halde bize İHA vermeyen “sözde müttefik” “Özde ise gizli düşman” olan bir Amerika görmüştük. Buna karşılık İsrail’den epey pahalı olarak minnet rica aldığımız “Heronlar” ı bu teröristlere karşı kullanmaya başlamıştık ama bir sorunumuz daha vardı, bu sorun bir ihanet idi;

Paramızla aldığımız bu Heron’lar ya sebepsiz yere düşüyor ya da durmadan arızalanıyor du. Bu arızaların giderilmesi için İsrail çok para istiyor ve kasıtlı olarak bu bakımları uzatılıyordu, daha sonra ihanet gibi bir gerçek daha ortaya çıkıyordu. Meğerse bizim kullandığımız Heron’lar aldığı görüntüleri önce İsraillilere servis ediyor onlarda bu görüntülerin istediklerini bize istediklerini PKK ya servis ediyorlarmış.

E ne demiş atalarımız; “El elin eşeğini türkü çağırarak ararmış” ve “Kurda sormuşlar boynun niye kalındır, Kurt şöyle demiş ‘kendi işimi kendim görürüm’.

Hiç Amerika ve Siyonistler kendi kurup kendi eğittiği silah ve para verdiği bir örgütü “Sahte Müttefiklik” aşkına bitirir mi?  bunu beklemenin adı enayilik değilse en hafifinden ahmaklıktır.

Ama her şey iki bin yılından itibaren değişmişti.

Baykar ekibi tarafından üretilmeye başlanan “Anka”, “Bayraktar”, ve “Akıncı” insansız hava araçlarının beklenenin üzerinde gelişip performans göstermesi ve bu uçakların sadece gözlem değil de füze ve silahlarla donatılmasıyla işin seyri değişiyor, Türkiye topraklarında Suriye ve Irak kırsalında ve mağaralarda gizlenen PKK ve onun uzantısı PYD terör örgütü elemanları tek tek veya toplu olarak keklik gibi avlanıyorlardı. Önceleri ellerinde kalaşnikof’ larla dağ bayır serbestçe gezebilen terör unsurları artık can korkusundan mağaralarından kafalarını bile çıkaramıyorlardı.

Üstelik bu Bayraktar İHA lar SİHA lar yalnız ülkemin hainlerine darbe vurmakla da kalmıyorlar Suriye ve ırak ta da teröristlerin korkulu rüyası oluyordu.

Artık Bayraktar iha ve sihaların şöhreti dünyaya yayılmıştı.

Önce Libya da batı yanlısı Hain Hafter güçlerini darmadağın etmiş, daha sonra da Ermenistan tarafından işgal edilip orada yaşayan Azeri kardeşlerimize yıllardır soykırım uygulanıp işkence ve katliamlar yapılan Karabağ da ki savaşta Ermeni çapulcu güçlerine kan kusturup Karabağın yeniden esas sahiplari olan Azerilerin eline geçmesine sebep olmuştur. Bu savaşta Rusya nın da birçok gelişmiş füze savar bataryasını saf dışı bırakan Bayraktarlar adeta tarih yazmışlardır.

En son Rusya Ukrayna savaşında Ruslara verdiği büyük hezimetten sonra Ukraynalılar tarafından adına şarkılar yazılan “Bayraktar” türkün gururu ve sevinci olmuştur.

Bu başarılardan sonra dünya devletlerinden siparişler yağmaya başlamış ve birçok ülke Bayraktar alıp kullanırken birçok ülkede sipariş için sıraya girmişlerdir.

Yurt dışındaki bu ilgiye rağmen içimizdeki bazı beyinsizler ise Bayraktarı karalamaya girişerek;

“Bayraktarın parçaları yerli değil”

“Bunlar oyuncak yahu”

Diyerek aşağılamaya başlamış bunların ortakları olan PKK yanlısı parti ise terörist elemanlarının “Parmakla sayılacak” kadar azaldığını her gün birkaçının “Sarı torbaya” girdiğini görünce;

“İHA lar ve SİHA lar terörle mücadeleden çekilsin” diyerek ciyaklamaya başlamışlardı.

                                                       *******************

Türkiye’de başarılı bir üniversite hayatı sürdüren ve bu başarıdan dolayı yurtdışındaki üniversitelerden aldığı davetlerle mastır yapan ve İHA lar üzerinde eğitimini başarıyla tamamlayan, oralar da kalması için cazip teklifler alan ama “Ben ülkeme ve insanıma yardımcı olacağım” diyerek bu tekliflere sıcak bakmayan Selçuk bayraktar Türkiye ye gelerek Baykar şirketinin çalışmalarına katılıp yeni gelişmelere imza atmıştır.

Selçuk bayraktar ve ekibinin titiz ve başarılı çalışmaları neticesinde meydana gelen İHA lar benzerlerine göre hem ekonomik hem de teknoloji bakımından çok üstün özelliklere sahiptiler. En ekonomik maliyetle imal edilmesi, en yüksek irtifaya çıkması, en çok havada kalması havadan yere havadan havaya başarıyla fırlattığı füzelerle ve bombalarla hedefini tam isabet vurması ile gözetleme, hedef bilgilerini aktarma, güvenli kalkış ve iniş gibi başarılı unsurlarla donatılması Bayraktar İHA ları dünyanın bir numarası haline sokmuştu, bu nedenle dünya ülkelerinden sipariş yağarken ülke savunmasına da sayılmayacak faydalar sağlamıştı.

Selçuk bayraktar ve ekibi bu faydalı çalışmaları sürdürürken hayalindeki hedefini de açıklamıştı, bu yeni hedef insansız savaş uçağıydı. Amerika’nın bize vermediği F 35 uçaklarından daha üstün özelliklere sahip olacağını söylediği bu yeni nesil savaş uçağı insansız olacak ama insanlı yeni nesil uçaklardan uçuş manevra ve vurucu gücü ile daha güzel ve etkili olacaktı.

Çok sürmeden ismi “KIZILELMA” olan uçağın önce prototipinin ilk görüntülerini hangarda görmeye başlamıştık, kısa sürede bizi heyecanlandıran hangardan çıkıp Taksi sürüşü, teker kesme denemesi ve en sonda havada 18 dakika kalan uçuş denemesini görmüştük.

Kızılelma nın ilk uçuşu Türkiye’de ve dünyada bomba etkisi yapmış dostlar sevinip gurur ve sevinç gözyaşlarına boğulurken düşmanlar ise hasedinden ve korkusundan kabuslar görmeye başlamışlardı. Selçuk bayraktar bu hareketiyle düşmanlara şu mesajı veriyordu sanki;

“Siz bize İHA vermediniz ama biz alasını yaptık kullanıyoruz ve dünyaya satıyoruz”

“Siz parasını verdiğimiz halde bize F35 vermediniz biz daha üstününü insansızı yapıyoruz”

“Siz müttefik olduğunuz halde PKK ya PYD ye ve diğer terör guruplarına destek olup silah yağdırıyorsunuz bizde onları inlerinde toprağa gömüyoruz”.

“Siz bizim toplu iğne bile yapamayacağımızı söylerken biz son nesil savaş uçağı imal ediyoruz”.

Selçuk bayraktarın bu çalışmaları Türkiye’yi savaş sanayiinde bir üst lige çıkarmış bu dalda faaliyet gösteren dünyadaki sayılı birkaç ülkeden birisi haline gelmiştik.

Yıllar önce havacılık alanında bir şeyler yapmak isteyen Vecihi Hürkuş, Nuri demirağ, Nuri killigil gibi milli isimlerin çalışmalarını baltalayıp bu çalışmaları hüsranla sonuçlandıran ülke düşmanları bu sefer bu Milli çalışmayı baltalayamamışlardı.

Son yıllarda Türkiye’yi idare eden yöneticilerin de İHA ların geldiği noktada emeklerini ve desteklerini inkâr etmemek lazım.

Ezcümle:

Sayın Selçuk bayraktar, ülkeme ve ülke insanıma yaptığın bu faydalı çalışmalarından dolayı sana şahsım ve ülkemin adına teşekkür ediyorum, sen milli şairimiz rahmetli Necip fazılın dediği gibi;

“Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes,

Ey kahpe rüzgâr artık ne yönden esersen es”.

Evet bu alanda da bir gedik açtık, artık bizim en iyi İHA larımız var, Kızılelma ile de inşallah en iyi savaş uçağımız olacak.

Dedemiz Fatihin döktürdüğü ŞAHİ topları ile Bizansın surlarını darmadağın ettiği gibi inşallah Kızılelma da küfrün surlarını darmadağın edip dostlara güven düşmanlara korku verecektir.

Teşekkürler ülkemin, bilge, cesur ve çalışkan evladı SELÇUK bey.

 Aramıza hoş geldin Türkün gurur ve sevinç kaynağı KIZILELMA.