Hayaller insanların hayata tutundukları bir daldır, hayaller donuk hayatımıza renk ve zenginlik katar ve bizi her an bu dünyaya bağlar. Bunun yanında, Mevlana'nın

"Dünle beraber gitti cancağızım

Ne kadar söz varsa düne ait.

Şimdi yeni şeyler söylemek lâzım." şiirinde de söylediği gibi hayaller de çağın şartlarına göre sürekli yenilenmeli ve güncellenmelidir.

Özellikle son yıllarda bilimde ve teknolojide her geçen gün olağanüstü yenilikler meydana gelmektedir. Gezegenimizde inanılmaz gelişmeler olmakta, insanlık ailesi uygarlığın her alanında hızla ilerlemekte ve teknoloji sahasındaki gelişmeler hayal gücümüzün sınırlarını zorlamaktadır. Modern çağda "Yapay Zekâ" artık hayatımıza girmiştir ve gelecekte insanların zihnindeki bilgilerin "sentetik telepati" yoluyla başka beyinlere aktarılabildiği, DNA araştırmaları ve robotik mühendislik sayesinde üstün insanların üretilebildiği, nanorobotlarla vücudumuzun yenilenebildiği ve hastalıkların tedavi edilebildiği bir dünya tasavvur edilmektedir. Dünyada "İmagination" ve "Futurizm" birlikteliğine dayalı olarak "öngörülebilir yarın"ın tasarlanması üzerine oldukça yoğun çalışmalar yapılmaktadır.

 Milenyum Çağı, Uzay Çağı ve Dijital Çağ olarak da adlandırılan ve bu yöne doğru hızlı bir şekilde evrilen bu süreç içerisinde, sevgili gençlerimiz ne yazık ki hâlâ klişeleşmiş ve günümüz dünyasıyla örtüşmeyen birtakım "hayalleri" dillendirmektedir. Bu noktada eğitimcilerin, öğrencilere ufuk açması, onlara vizyon kazandırması ve öğrencilerin hayal dünyasını zenginleştirmesi birinci öncelik olarak kabul edilmelidir. "Hayaller Gerçeklerin Yol Ağzıdır" projesi de işte tam da bu ihtiyacın sonucunda doğmuştur. Şahinbey Kitap Komisyonu, Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olan Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapan Fatma Işık tarafından başlatılan projeyi, Gaziantep'in eğitsel şartlarına uyarlayarak uygulamaya karar vermiştir. "Hayaller Gerçeklerin Yol Ağzıdır" projesi birçok ilçe millî eğitim müdürlüğü tarafından uygulanmakta ve Rüzgâr ve Bulut kitabı da Anadolu Mektebi'nin Kanat Alıştıranlar grubunda öğrenciler tarafından okunmaktadır.

 "Hayaller Gerçeklerin Yol Ağzıdır" projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte, öğrencilerin yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda hayalleriyle buluşturulması ve gerçeğe dönüştürülmesi hedeflenmektedir.

Projenin tatbik edilmesi safhasında, okul rehber öğretmenlerinin ve ilgili branş öğretmenlerinin de sürece dâhil edilmesi yöntem açısından çok doğru bir yaklaşım olarak değelendirilmektedir. Örneğin gelecekte bir yazılım mühendisi olmayı düşleyen öğrencilerimiz, Bilişim Teknolojileri ve İngilizce öğretmenlerimize yönlendirilecek ve öğrencilerimizin söz konusu alanla ilgili olarak açılacak olan kurslara devam etmesi sağlanacaktır.

Bu kapsamda öğrencilerimizden ve gençlerimizden öncelikli olarak hayallerini bir mektup yoluyla Türkçe ve edebiyat öğretmenlerine ulaştırması beklenmektedir.

Bütün başarılarının başlangıç noktası ateşleyici bir hayal gücüdür ve unutmayalım ki birilerinin hayallerini bir başkası eninde sonunda gerçeğe dönüştürecektir.