Arabası olup ta, Mazot parasını düşünmeyerek, şehir içinde kullananlar çok iyi bilir. Hele, hele ana caddelerde seyredenlerin çektiği çile evlere şenlik.

     Zamların rekor kırdığı ve kıracağı 2023 yılında gerçekten de arabaya binmek büyük fedakârlık isteyen bir konu. Zira mazot ve benzin fiyatlarının tavan yaptığı günümüzde araba artık ihtiyaç değil lüks oldu adeta.

     Ben diyorum ki, bugünkü kurallar içerisinde Gaziantep te trafik düzeni asla kurulamaz. Zira yollarımızın yetersiz oluşu, sürücülerimizin ve de yayalarımızın kurallara asla riayet etmemeleri trafiğimizi daha da zora sokuyor.

    Sadece caddelerde mi sorun var?

    Hayır. Bir de kaldırımlara göz atmak gerek.

    Adam motosikletine binmiş cadde yerine kaldırımı tercih ediyor. Kendisini öyle alıştırmış ki motosikletle kaldırımda gitmeye, yayalara küfre kadar hakaret edebiliyor. Neymiş efendim yaya motosikletine yol verecekmiş kaldırımda.

   Kısacası, biz trafik kurallarına uymadığımız ve de cadde ve kaldırımlarımızı kurallara göre kullanmadığımız ve de caddelerimizi bugünkü trafik yoğunluğuna uydurmadığımız takdirde Gaziantep trafiği sizlere ömür…