Geçtiğimiz otuz yıl içerisinde sevgi üzerine birçok araştırma yapılmıştır. Bu araştırmalar sevgiyi tanımlamaya, işlevsel hale getirmeye çalışmış ve çeşitli değişkenlerle ilişkilerini incelemiştir.

   Yapılan çalışmaların çoğunluğu romantik sevgi üzerine odaklanmıştır. Aile, arkadaş gibi yakın çevre ile bütün insanlığa karşı duyulan sevgi genellikle bir inceleme konusu olmamıştır.

   Duyarlı sevgi kavramı diğerlerinin iyiliğine odaklanan özel bir sevgi türüdür. Yakın ya da uzak tüm insanlara karşı duyulan, ilgi, önemseme, yardım etme, fedakarlık gibi öğeleri içerisinde barından geniş bir kavramdır. Duyarlı sevgi empati, fedakarlık, merhametli olmak gibi kavramlara indirgenemez. Romantik sevgiden faklıdır, özgecil sevgiden ise daha kapsamlıdır. Duyarlı sevgi tüm insanlığı kapsar ve devamlılık gösterir. Olumlu sosyal davranışlara katkı sağlayan bir sevgi türü olduğu için araştırmacılar tarafından sevginin önemli bir çeşidi olarak görülmüştür. Çocukların bu duyarlı sevgiyle büyümesi her şeyden daha önemlidir.

   Sosyal bir dünyada yaşadığımız yadsınamaz bir gerçek ve dışa dönük bireyler yetiştirimken çocukların sevgi ve ilgiyle yetiştirilmesi, dışardaki hayata açık bir şekilde bilinçlendirilmesi gerekli. Zira çocuklar önce kendini sevmesi gerektiği aşılanmalı özel olduğu hissettirilmelidir. Bu konuda duyarlı ebeveyniler olmamız gerektiği kanısındayım.

   Sevgiyle yeşeren gelecek nesiller yetiştirmemiz dileğiyle sevgiyle kalın…