Hepiniz izlemişsinizdir. Emekliye verilmesi istenen asgari ücret maaşının reddi için Meclis salonuna koşanları hepiniz kendi gözlerinizle görmüşsünüzdür ekranlardan.

     Meclis oturumunda muhalefet emekli maaşlarının yetersiz olduğunu ve en az emekli maaşının da asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini belirterek önerge verdi ve oylama yapılırken, salonda olmayan AK Partili kişiler fark edilerek oylamanın elektronik olarak yapılması istendi. Bu arada da AK Partili kişiler haber uçurtuldu ve salon dışındaki vekillerimiz emekliye zam yapılmasını önlemek için koşa koşa salona girerek ret oyunu çakıverdi.

     Bugün ez az emekli maaşı 5.500 TL. Diğerlerinin de bundan pek farkı yok. 10 bin TL maaş alan emekli sayısı her halde yekûn tutmaz.

    Birde sayfanın öbür tarafına bakalım:

    Milletvekili maaşları her ne hikmetse birden yüzde 167 arttırılı verildi. Böylece Vekillerimizin maaşı 73 bin TL’ ye çıkıverdi.

    Peki, Milletvekili emeklisinin alacağı maaş ne olacaktı?

     Bu da kısa sürede çözülüverdi. Vekillerimiz 2 yıl milletvekilliği yaptıktan sonra emekliliği hak ediyor. Onun için sayın vekillerimiz emekli olduktan sonra da rahat etmeli ya. İşte onun için de milletvekili emeklisinin maaşı birden 51 bin TL’ ye yükseldi. Yani emekliye zam verilmesini engellemek için koşarak salona giren vekillerimiz emekli olduktan sonra rahata erişecek.

    Sahi bir tarafta 5 bin 500, diğer tarafta 51 bin maaş var. Bunu adaletle nasıl bağdaştıracağız acaba?