14 Mayıs 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim tarihi belli oldu seçimin yaklaşması ile beraber kulislerde seçimlerde kim ne kadar oy alır? Kim baraja takılır? soruları sorulmaya başlandı. Tabi söz konusu seçim olunca her atılan adımın altında art niyetler aranmaya başlandı. Bazen hiç hesapta olmayan olaylar yaşanarak partiyi zor durumda bırakmaktadır.

Son günlerde ise yaşanan talihsiz olaylar neticesinde partide istifalar yaşandı Milliyetçi Hareket Partisi’nin baraj altında kalmasına sebep olur mu diye konuşmaların yapılmasına neden oldu. Bu yaşananlar bugün olan şeyler değil maalesef. Daha önce de partinin kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş ile Muhsin Yazıcıoğlu’nun arasının açılmasına ve Yazıcıoğlu’nun yeni bir parti kurmasına kadar giden olaylara da şahit olmuştuk.

Alparslan Türkeş’in ölümünden sonra 6 Temmuz 1997'de Genel Başkanlığa Dr. Devlet Bahçeli getirildi. MHP 1999 Türkiye genel seçimlerinde yüzde 18 oy alarak DSP’nin ardından en çok oy alan ikinci parti oldu ve 129 milletvekili çıkardı. Koalisyon hükümeti kurularak Bahçeli Başbakan Yardımcısı oldu. Bu süreçte parti üzerinde oynanan oyunlar devam etti ve ülkede ekonomik kriz baş gösterdi. Krizin temel sebebinin dış güçlerin bir oyunu olduğunu anlayan Bahçeli 2002 yılında erken seçim kararı alınmasını sağladı. Maalesef söz konusu seçimlerde MHP baraj altında kaldı. Sonraki seçimlerde de hep aynı senaryoları izledik. Partiyi hedef alan oyunların amacı sadece MHP’yi yıpratmak değildi. Amaçları daha büyüktü ve ülkeyi parçalamayı planlıyorlardı.15 Temmuz 2016 yılında hain darbe girişimiyle planlarını hayata geçirmek isteyen hainlere en büyük darbe yine MHP’den geldi. Devlet Bahçeli darbe girişimi sırasında hükümete vermiş olduğu önemli destekle hain FETÖ’cüler bozguna uğratıldı. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumaya yönelik yapılan tüm girişimler bazıları tarafından farklı yorumlanmış ve MHP yine parçalanmaya çalışılmıştır. 2018 yılında partide sorun çıkaran isimler ihraç edilmiş ve yeni partiler kurarak MHP’nin oyunu bölmeye niyetlenmişlerdir.

Ülkesi ve partisi için var gücüyle çalışan, ocak kültürüyle yoğrulmuş, ocak terbiyesi almış tüm Bozkurtlar ve Asenalar bu zamana kadar oyuna gelmemiştir bundan sonra da oyuna gelmeyeceklerdir. Yaşanan bazı talihsiz olaylarla parti içerisindeki birliktelik yıpratılmaya çalışılmaktadır. Söz konusu olaylarda failler elbette yakalanacak adalete teslim edilerek gereken cezayı alacaklardır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kendini bilen hiçbir Ülkücü bu oyunlara gelmez müsaadede etmez. 2023 seçimlerinde de her zaman olduğu gibi partisinin yanında dimdik durarak bölücülere gereken cevabı vereceklerdir. Burada en önemli görev MHP'nin her alanında görev almış milletvekilliği, belediye başkanlığı, meclis üyeliği yapmış, parti veya ocak yönetiminde bulunmuş il ilçe başkanları, kadın kolları başkanları, Taş Medreseli abilerimiz, Asena yürekli bacılarımız, yeni oy kullanacak gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Sayın Dr. Devlet Bahçeli "Biz hükümet ortağı değiliz Cumhur ittifakı ortağımız" diye desteklerini her platformda dile getirerek hükümetin yanında durdu. Bu ifadelerin karşısında iş bekleyen atanamayan gençlerimiz ne kadar haklı dahi olsalar Konu ülke ve istikrar söz konusu olduğunda susmalıyız hükümete destek vermeliyiz. Değerli arkadaşlar Bugünden tezi yoktur Bir olmalı, Birlik olmalı ve il-ilçe teşkilatlarımızla beraber küskünlere, dargınlara, kafası karışanlara gidilmeli ikna edilmeli, Unutulanlar arayıp bulunmalı gönülleri alınmalıdır. Yıllar önce nasıl ki birçok oyun oynandı ama MHP bu oyunları er ya da geç bozdu bugün de bu oyunlar bozulmalıdır.

Cumhuriyetimizin 100. yılında Güçlü Devlet, Güçlü Ordu, Büyük Turan yolunda hedef Kızıl Elma demeli ve hep birlikte çalışmalıyız.