İYİ Parti Gaziantep 2. Olağan İl Kongresi’ni nihayetinde gerçekleştirdi. Celal Yıldırım’ın vefatı üzerine boşalan koltuk için büyük bir hengâme oluştu. İl Başkanlığı koltuğunun boşa düştüğü günden kongre gününe kadar yaşananlar siyaset adına yer yer yok artık dedirten cinsten olaylardı.

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanlığı için Genel merkez ile yapılan görüşmeler sonucunda İbrahim Halil Demir ismi ön plana çıkmış ve 22 Ocak’taki kongreye tek aday olarak gireceği kesinleşmişti. Gaziantep İl Başkanlığı için 17 kadar ismin İYİ Parti Genel Merkezine başvuru yaptığı partide, Halil İbrahim Demir’in tek aday olarak seçime girmesi planlanmış ve partililer arasında tepkiye neden olmuştu. Demir’in tek liste ile kongreye gireceği durumuna İYİ Parti Gaziantep Eski İl Başkanı Avukat Oğuz Hocaoğlu’ndan tepki gelmiş ve Hocaoğlu’nun tepkisi de parti bazı vatandaşlar tarafından desteklenmişti. Hocaoğlu, karara karşı çıktı, temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Genel Merkez ziyaretinin olumlu geçeceğini düşünen ve bunu kamuoyunda meydan okuyarak paylaşan Hocaoğlu, il başkanlığı ve kongre için eli boş dönerken aktif siyaset hayatını da sonlandırdığını açıkladı. Bu durum bile siyaset ve İYİ Parti adına başlı başına irdelenecek bir mevzu ancak bu konudan çok daha üzerine düşünülmesi gereken meseleler var.

Hocaoğlu’ndan sonra tek liste gidilecek kongrede Tayfun Aygın bir hamle yaparak adaylığını açıkladı. Kongreye 2 aday gidileceği kesinleşirken Mehmet Başaran ve Mehmet Çopuroğlu da koltuğa talip olduğunu açıkladı. Gelişmeler dur durak bilmeden bir yenisi daha eklendi ve bu kez 4 aday olarak belirlenen yarış Çopuroğlu ve Aygın birleşmesi ile 3’e düştü.

Adaylık liste derken mesele bir başka yere geldi dayandı. Kongre masrafları konusu kamuoyunda Demir tarafından, “Değerli dava arkadaşlarım birbirinden kıymetli başkan adayları ile yapmış olduğumuz istişareler sonucunda 22 Ocak (Pazar) günü yapılacak il kongremiz de tüm masraflar seçime girecek tüm adaylar tarafından eşit şekilde paylaşılacaktır emek veren aday arkadaşlarıma teşekkür ederim” cümleleri ile paylaşıldı.

Adaylık, masraflar, birleşmeler derken büyük bir heyecanla hazırlanılan kongre Genel Başkansız gerçekleşti. Meral Akşener, kongre günü Gaziantep istikametinden geçmesine rağmen kongreye katılım sağlamadı. Gaziantep yerine Şanlıurfa şehrinde bulunmayı tercih etti. Yanlış hatırlamıyorsam Akşener, merhum il başkanı Celal Yıldırım kalp krizi geçirdiğinde de şehre gelmiş ve hastane ziyareti gerçekleştirmemişti. İYİ Parti Gaziantep, Genel Başkanı tarafından bu kadar sahipsiz bırakılırken şehrin sokaklarında boy gösteren İYİ Parti bildoardları vatandaşın yüzünde alaycı bir gülümseme oluşturmuyor da değil…

Zorlu maraton tamamlandı ve İYİ Parti Gaziantep İl Başkanlığı’nı Mehmet Başaran kazandı. İYİ Parti Gaziantep’i, Genel Başkanı Meral Akşener’in ilgisini cezbedecek konuma getirmesini umut ederek yeni Başkan Başaran’a başarılar diliyorum.