Eğitimci - Yazar Yusuf Asal tarafından kaleme alınan Muhteşem Komutan Fatih kitabında, kahramanımız Şükrü Hazırcevap geçmişe doğru yaptığı tarihsel bir yolculukla çocuk okurun karşısına çıkıyor.

   Kitap, çocuk okurla, tarihin en büyük komutanlarından biri olan Fatih Sultan Mehmet'i tanıştırmak, çağ açıp çağ kapatan bu padişahı, çocuk okura sevdirmek ve Fatih'in askerî yeteneklerinin yanında, diğer birçok üstün özelliklerini de okuyucuya öğretmek amacıyla yazılmış.

   Anlatıcımız Şükrü Hazırcevap, serinin her kitabında olduğu gibi konuya klasik bir giriş yapıyor ve Fatih'in kişilik özelliklerini, siyasi, askeri ve kültürel faaliyetlerini, hocalarını ve özel olarak Akşemsettin'i, İstanbul'un fethinden önceki süreci, fethin gerçekleşmesini, sonuçlarını, Fatih'in devlet adamlığı yönünü ve arkasında bıraktığı eşsiz eserleri anlatıyor. Kitaba ara ara serpiştirilen "Bilgi Kutusu" ve "Bunları Biliyor Musun?" köşeleri, Fatih'in başından geçen ilginç ve düşündürücü hikâyelerle Fatih Kronolojisi bölümü, esere renkli bir atmosfer katmış.

   Fatih Sultan Mehmet, sadece Türk tarihinin değil tüm dünya tarihinin de en büyük komutanlarından biridir. Bu büyük lider tarihin akışını değiştirmiştir ve bu yönüyle de tarih mefhumunu aşan bir önderdir.

   Dünya tarihindeki etkisi hâlâ sürmekte olan Fatih Sultan Mehmet, sadece cesur bir kumandan değil bir âlim, bir şair, bir sanatçı ve bir mucittir.

   Fatih Sultan Mehmet, Türk tarihinin yüz akıdır ve çocuk nesil, popüler kültürün yeni nesle dayattığı Süper Kahramanlar'ı beyaz perdede değil kendi şanlı tarihinde aramalıdır; çünkü Türk tarihi süper kahramanlarla doludur.   

    İyi okumalar dileğiyle...