Gaziantep, zengin mutfak kültürüne diğer değerlerini de ekleyerek taçlandırıyor. Bu değişimin ardında uyum, ortak akıl ve sistemli bir çalışma var. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun katkıları ile Gaziantep hizmetlerden en geniş anlamda yararlanıyor, hayat standardı yükseliyor.

Bu ahengin ve hizmet atağına dönüşen çalışmaların hız kesmeden devam etmesi şehrin menfaatleri bakımından şart.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu yine Fatma Hanıma emanet. İkinci döneminde daha büyük projelere imza atacağından endişe duymuyoruz.

Sayın Tahmazoğlu ile Şahinbey bir başka çehre kazandı. Kentsel dönüşümler sayesinde ilçe pırıl pırıl oldu. Daha güzel bir Şahinbey için Sayın Tahmazoğlu ile yola devam edilmeli.

Şehitkamil de Sayın Rıdvan Fadıloğlu ile adeta nefes aldı, kentsel dönüşüm sayesinde burada da Gaziantep’in güzelliğine güzellik katan projeler hayata geçti.

Bayazhan Kent Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Şahinbey Savaş Müzesi, Oyuncak Müzesi, Hamam Müzesi, Etnografya Müzesi, Mevlehane Müzesi, Kültür Tarihi Müzesi, Para Müzesi, Atatürk Müzesi ve en önemlisi Zeugma Müzesi’ni görmek için Gaziantep’e gelen insanların sayısında her geçen gün bir artış yaşanıyor.

Gaziantep Fatma Şahin’in hakkını ne yapsa ödeyemez.

Fatma Şahin mutfağımızı dünya ligine taşımış, hak ettiği değere kavuşturmuştur. Mutfaklar ülke isimleriyle anılır. Örnek Fransız mutfağı, İtalyan Mutfağı, Fas Mutfağı diye anılırlar. Dünyada tek bir kent, tek bir şehir mutfağıyla anılıyor ve bu da gastronomi kenti Gaziantep’tir. Fatma Şahin’in özverileriyle gerçekleşti. Türkiye’de hiçbir belediyenin yapamadığını yaptı. Gaziantep MSM’sini açtı, düşünebiliyor musunuz sadece Gaziantep yemeklerinin yapıldığı ve yenildiği bir mekâna sahip oldu.

Birlikten kuvvet doğar. Belediyecilik bir ekip işidir. Gaziantep halkı, görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bu ekibin devamı için destek olmalı, daha büyük projelerin gerçekleşmesi ve şehri iktidar gücünden istifade ettirmek için talepkar olmalıdır.