Mücahitler Hastanesi Gaziantep’in devlet hastanesi olarak hizmet veren Doktor Ersin Arslan Hastanesi’nin ek binası olarak hizmet vermekteydi. Yaşanan deprem sonrası tehlikeli binalar arasında yer alan Doktor Ersin Arslan Hastanesi, tümüyle hizmete kapatılarak, Mücahitler Binasına taşındı.

Hastanenin konumu itibariyle bölgede çalışan ve yaşayan insanlar, araç park etme sorunuyla ve parkomat ücreti çilesiyle karşı karşıya kalıyor. Üstelik hastaneye acil giriş yapacak ve yanında nakdi parası olmayan vatandaşların araçları, hastane önünde parkomat ücreti ve otopark etme sorunu yaşayarak mağdur oldukları dile getirildi.

Bölge konumu itibariyle sadece parkomat ücreti sıkıntısı çekmiyor, yoğun trafik ve  otopark sıkıntısı da çekiyor. Mücahitler Hastanesi’nin bulunduğu konumda 1 özel otopark, 2 taksi durağı ve bölge konumundan 500 metre uzaklıkta otobüs durakları var. Hastaneye giriş çıkış yapan acil hastalara, hasta yakınlarına, çalışan sağlık personellerine, çevre esnaflarına ve bölgede yakinen bulunan otellerin müşterilerine ve otel çalışanlarına tek otopark yetmiyor diyen vatandaşlar, yaşanan trafik sorununa yetkililerin bir an önce çözüm bulmaları gerektiğini bildirdi.

“Keyfimizden işgal etmiyoruz”

Çalışan personelinin sağlık sorunu sebebiyle her gün aynı yolu kullanan Ali Erdoğan, Mücahitler Hastanesi önünde personelini bıraktıktan sonra geri almaya döndüğünde parkomat sıkıntısı çektiğini dile getirdi. Her zaman bu bölge trafik sıkıntısı çektiğini dile getiren Erdoğan, “ Personelim hasta onu Mücahitler hastanesine arabamla  her gün bırakıp geri alıyorum. Her zaman bu bölgede araba park etme  sıkıntısı çekiyorum, önceden de çektim. Benim iki tane arabam var. Geçenlerde arabamın devrini verirken 400 TL  birikmiş park cezası ödedim. Park cezasını görünce şok geçirdim. Devlet Hastanesi önünde hastamız olduğu için mecburiyetten dur kalk yapıyoruz. Keyfimizden işgal etmiyoruz.”

“Devletin otoparkının olması gerek böyle yerlerde”

Hastaların acil geldiği için o anda yanında nakdi parası yanında olmayabiliyor diyen Mahmut Kaya, “ Parkomatlar kaldırılmalıdır. Çünkü hasta yakınları hastaları hastaneye götürürken büyük çile çekiyor. Hastamızla mı ilgilenelim, arabayı nereye bıraksam sıkıntısıyla mı bilemiyoruz artık. Hasta buraya geldiği zaman bekliyor ve acil geldiği için o anda yanında parası olmayabiliyor. Burada insanlar mağdur oluyor. Burası özel hastane değil burası devletin hastanesidir. Özel hastane olsa zaten özel hastanelerin kendi otoparkı var ve onlar ücretsiz. Devletin otoparkının olması gerek böyle yerlerde.

“Hastamızın hastanede yatış süreci 3 gün oldu. 3 gündür mağduruz”

Hasta getirdiği aracını park edemediğini ifade eden Kadir Yıldırım, “Şuan hastamızın çıkışını bekliyoruz. Hastanın yanında olmam gerekirken ben şuan arabanın yanındayım. Hastamızı daha kolay arabaya bindirebilmek ve parkomat görevlileri para yazmasın diye arabayı hızlı şekilde kapının önüne getirerek hasta avcısı gibi efor sarf ediyoruz. Burada sürekli park sorunu var. Mücahitler hastanesine geldiğimiz zaman aracımızı park edemiyoruz. Hastamızın hastanede yatış süreci 3 gün oldu. 3 gündür mağduruz. Tek sorun hastamız değil bir de araba park etme sorunu” dile getirdi.

“Hastalar ve özellikle biz yaşlılar için sıkıntılı”

Huzurevinden tedavi amaçlı Mücahitler Hastanesi’ne geldiğini ifade eden Mehmet Saim Bilici, “Ben huzurevinde kalan bir hastayım. Huzurevi personeli beni bu hastaneye getiriyor ve tedavi sürecimle ilgili gidip gelmek durumundayız. Tedavimi 2 saat önce gördüm ve şuan da huzurevine döneceğim. Minibüse inip binmem zor olduğu için taksi çağırdık. Bu hastane önünde aşırı araba park etme sorunu olduğu için hastane işlemim bittikten sonra cadde başında hep araba beklemek zorunda kalıyoruz. Taksinin bizi alacağa alana kadar nasıl gideceğiz, nasıl döneceğiz, hastalar ve özellikle biz yaşlılar için sıkıntılı şeyler bunlar” diye konuştu.

“Diyaliz hastalarını indirip, bindiremiyoruz”

Yaşadığını trafik sorununu hasta taşıyan servisini kaldırıma çıkarak gideren Muhammet Hanifi Kaya, “Trafik kalabalığından dolayı diyaliz hastalarını indirip, bindiremiyoruz. Aracımız şuan kaldırımda duruyor çünkü diyabet hastalarını toplu şekilde hastaneye getirip götürme işlemi yapıyoruz. Bu sebeple servisi kaldırıma park ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Hasta yakınlarına yardımcı oluyoruz”

Parkomat görevlisi olarak çalışan bir işçi ise yaşanan sıkıntının parkomat sistemi değil park yerlerinin az olmasından kaynaklı olduğunu açıkladı. Burada parkomat değil, park sorunu var diyen Sinan Korkmaz, “Bence devlet hastaneleri önünde park yönünden çözümlerin bulunması gerekiyor. Millet burada perişan, bir düzenleme getirilmelidir. Diyaliz hastaları ya da jandarma geliyorlar ve hepsi burada sorun yaşıyor. Burada otellerde çok olduğu için hastanelerinde düşünülerek otoparkların arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum. Biz parkomat işçileri olarak buraya getirilen acil hastalar için her hangi bir zorlama ile park ücreti talep etmiyoruz. Aksine hasta yakınlarına yardımcı oluyoruz. Burada düzeni sağlıyoruz. Buranın parkomat sorunu yoktur. Buranın otopark sorunu vardır” şeklinde açıklama yaptı.

“Araba park edecek yer yok”

Parkomat sorununa farklı açıdan değinen Cuma Türkoğlu, “Bazı insanlar buraya gelirken akıllarına otopark parası almak gelmiyor çünkü telaş içinde ve acil durum neticesinde buraya bir şekilde geliyorlar. Araba park edecek yer yok. İnsanlar burada mağdur. Ben burada esnaflık yapıyorum. Esnaf olarak bizde mağduruz. Kendi aracımı paralı otoparka her gün koyuyorum. Burada özel otoparka para veren vatandaşlar bazen cebinde nakit para olmayınca iş yerimize gelip karttan nakit paraya çevirmeye çalışıyorlar. Bunlar çok mağdur edici şeylerdir. Hastalar ve hasta yakınları bir de park sorunu ile karşılaşıyor” diye belirtti.

“Trafik düzenleme konusunda polisler zayıf kalıyor”

Parkomat sıkıntısının bölgede asayiş olaylarını arttırdığına vurgu yapan Abdullah Sarı, “Ben bu çevrede apartman görevlisiyim. Apartmanın etrafında parkomatlar çok var. Apartman sakinleri parkomat sıkıntısı çok yaşıyor. Kendi arabalarına bile dur kalk yaparken bir sürü sorun silsilesi yaşıyor. Bir de park edilmemesi gereken tarafta park yasağı olmasına rağmen insanlar ısrarla park ediyor. Bunu polis arkadaşlara bildiriliyoruz fakat trafik düzenleme konusunda polisler zayıf kalıyor. Her gün bu ve buna benzer sorunlarla kavga gürültü yaşanıyor. Yetkililerin bir an önce buraya el atmasını istiyoruz. Vatandaş gittikçe kendine zarar veriyor. Bir birlerini incitiyor ve kavga ediyorlar.” diye konuştu.

“Otopark bir tane var yeterli değil”

Her gün Mücahitler Hastanesi önüne müşteri alan ve hasta bırakan taksi durağı çalışanları bölgede yaşanan kavga ve gürültülerden bahsetti. 2013 yılından beri bu bölgede taksicilik yaptığını söyeleyen Mehmet Ali Alıcı, “2013 yılından beri burada taksiciyiz. Eski hali buraların daha güzeldi. Kim olursa olsun gelen araçlar burada sıkıntı yaşıyor. Acile bir hastanız olduğunda arabayı hastane önüne bırakmanız gerekiyor fakat bırakamıyorsunuz çünkü  otopark olmadığı için… Otopark bir tane var yeterli değil. Parkomatlar var yeterli değil. Her taraf tek yön olduğu için trafik haddinden fazla oluyor. Bu sebepten dolayı da çok kavga gürültü çıkıyor. Burada eczanelerde çok fazla var. Eczaneden acil bir şey almak istediğinizde aracı bırakacak bir yer yoktur. Ayrıca zabıtalar sürekli ceza kesiyor” şeklinde konuştu.