Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin parlayan yıldızı Gaziantep’in tarım alt yapısını güçlendirmek için başlatılan projede çalışmalar devam ediyor. Sürdürülebilir ve ekonomik tarımın önündeki engelleri kaldırmak için durmadan çalıştıklarını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Bu engelleri en başında yer alan parçalanmış arazi varlığı problemini çözmek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

37 MAHALLEDE 332 BİN 700 DEKAR TARIM ARAZİSİNİ TOPLULAŞTIRILDI

Oğuzeli ilçesinde miras ve intikal yoluyla parçalı ve dağınık bir yapıya dönüşen arazi varlığını toplulaştırma kapsamına aldıklarını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, proje kapsamında 37 mahallede 332 bin 700 dekar tarım arazisini toplulaştırarak makineli tarıma daha uygun hale getireceklerini ve böylelikle çiftçi kardeşlerimizin giderlerindeki düşüşle birlikte tarımsal üretimde önemli oranda zirai gelir artışı sağlanmış olacaktır.” dedi.

ARAZİ STANDARTLARINI YÜKSELTİYORUZ

Toplulaştırma yapılan alandaki Tarla İçi Geliştirme faaliyetleriyle arazilerin standartlarının yükseltildiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ bu amaçla makinalı tarıma engel olan  yaklaşık 1 Milyon 200 Bin m3 taşı toplayıp ekilebilir alan dışına taşıyarak hem ekilebilir arazi varlığımızı artıracağız hem de arazilerin standartlarını da yükselteceğiz” diye konuştu.

İbrahimli Mahallesi'nin uykusu kaçtı İbrahimli Mahallesi'nin uykusu kaçtı

Tarımtarım

TARLALARIN ULAŞIMLARINI DA DAHA KONFORLU HALE GETİRİYORUZ

Projenin en önemli faydalarından birinin de çiftçilerin arazilerine kolay ulaşımının sağlanması olduğunu söyleyen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Bin Km tarla içi ulaşım yoluyla birlikte çeşitli ebatlarda 60 adet menfez ve 270 adet yol geçişiyle birlikte çiftçilerimizin tarlalarına ulaşımlarını da daha konforlu hale getiriyoruz.” dedi.  

2026’DA TAPULARIN VERİLMESİ HEDEFLENİYOR

Proje kapsamındaki 37 mahalleden 19’unda yer tesliminin sağlandığını ve 19 kilometrelik yol imalatıyla birlikte 90 Bin m3 taşın toplanarak arazi dışına naklinin gerçekleştirildiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Hedefimiz 2026 sonuna kadar tüm parselasyon ve imalatları tamamlayarak çiftçilerimize yeni tapularını teslim etmektir” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ