Türkiye’de sahte içkiden ölenlerin sayısı her geçen gün artarken, Ankara'da sahte içki üretimi ve ticareti yapanlara yönelik soruşturma tüm hızıyla sürüyor. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, alkolden alınan ÖTV’nin karaborsa ve merdiven altı üretimi tetiklediğini vurgulayarak vatandaşları sahte içkiye yönlendirdiğini ve bu durumun ölümlere neden olduğunu belirtti. 

Ak Parti Gaziantep’te Büyük Şok, MKYK’da Kimse Yok Ak Parti Gaziantep’te Büyük Şok, MKYK’da Kimse Yok

Öztürkmen, “Ankara'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 54'e yükseldi, 40 kişi ise yoğun bakımda. İnsanların sırf bir ürünü gidip marketten veya tekel bayiden güvenli bir şekilde almaya ekonomik gücü el vermediği için karaborsaya bile isteye yönelmesi, insanların hayatlarını kaybetmesine neden oluyor.” şeklinde konuştu. 

Vergi Politikası Aracı

Alkolden alınan verginin yaşam tarzına müdahale tarzına dönüştüğünü söyleyen Öztürkmen, “Alkolden alınan ÖTV, bir vergi politikası aracı olmaktan ziyade yaşam tarzına müdahale aracına dönüşmüştür. Bu denli yüksek vergi yükü kaçak içki, merdiven altı sahte üretimleri tetiklemiş ve pek çok vatandaş hayatını kaybetmiş veya sağlığından olmuştur.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Fatma Gültekin