Nazım Hikmet’in hayatını ele alan “Piraye” adlı tiyatro oyunu, Şehitkamil Sanat Merkezi’nde sergilendi. Müzikaliyle, dramıyla seyircisine duygu dolu anlar yaşandığı oyun, yoğun bir ilgiyle izlendi. Tiyatronun ardından ünlü tiyatro sanatçısı Murat Çidamlı, Gaziantep Doğuş Gazetesinin sorularını yanıtladı. Ünlü sanatçı Çidamlı, Gaziantepli sanatseverin gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Çidamlı ayrıca, sanat faaliyetlerinin arttırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.
“Gaziantep’teki gençler sanatta ve sporda sağlam kökler oluşturacaktır”
Gaziantep nüfusunun hızla arttığını ve kalabalık çok kültürlü bir şehir olduğuna dikkat çeken Çidamlı, gençlerin sanat ve sporlaolan ilişkilerinin artırılmasının gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacağını ifade ederek, “Sadece belediyenin değil merkezi hükümetimizin sadece tiyatro sanatının değil diğer sanat dallarında da biraz destekle çok iyi işler yapılabilecek inanıyorum. Çünkü Gaziantepli gençleri görüyorum, bu gençler yeni arayışlar içerisindeler. Bu arayışlar ne yazık ki alkole, uyuşturucuya itebiliyor. Yanlış arayışlara yönelmelerini engellemek için sanatın ve sporun büyük bir araç olduğunu düşünüyorum. Gaziantep’te genç ve dinamik nüfusun fazla olması desteklemelerle birlikte sanatta ve sporda sağlam kökler oluşturacaktır” dedi.
“Gaziantep’te Bir Şehir Tiyatrosu Kuruldu Bu Hepimizi Heyecanlandıran Bir Durum”
Yaklaşık 25 yıldır Devlet Tiyatrosunda çalıştığını dile getiren Çidamlı, öğrenmenin sonu yok ve yeni bir oyun seçimi yaparken bu oyunun kişisel gelişimi açısından ne kadar faydalı olacağının belirleyici etken olduğunu söyledi.
“Gaziantep’te bir şehir tiyatrosu kuruldu. Bu hepimizi heyecanlandıran bir durum. Çünkü sanat, zihninin dinç kalmasını sağlayan bir araçtır. Dolayısıyla profesyonel olarak yönelmeseler bile izleyici ya da amatör olarak sanatın bir dalıyla ilişki kurmalarını muhakkak öneriyorum. Hangi meslekten olurlarsa olsunlar insanlar sanatla iç içe olmalılar” ifadelerini kullandı.
“Tiyatro Sanatı Tehlike Altında”
Enflasyonla birlikte sanatçının ve sanatseverin çok zorlandığını belirten Murat Çidamlı, “Salon fiyatları, dekorun taşınması için ulaşımın çok pahalı olması üretim ve sergileme aşamasında maddi olarak çok zorlanıyoruz. Haliyle bu durum sanatsevere yansıyor. Sonuçta bir alım gücü var. Vatandaş sanata ulaşmakta zorlanıyor. Üniversitelerin, belediyelerin ve özel sektörün sahne tahsislerinde gerekli indirimlerde bulunması gerekli bu bağlamda tiyatro sanatı ciddi tehdit altında” diye konuştu.