Gaziantep Büyükşehir belediyesi Meclisi Şubat ayı 1. oturumunda gündemdeki 60 madde görüşüldü ve komisyonlara sevk edildi. Fatma Şahin başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında, hem 65 vizyon projesinin sunumu meclis üyelerine izlettirildi, hem de ek gündem maddeleri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

AMATÖR KULÜPLERE 100’ER BİN TL

Amatör Kulüplere 100'er Bin TL

Gaziantep Valisi Esnafla Sohbet Etti Gaziantep Valisi Esnafla Sohbet Etti

Mecliste, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu bünyesindeki 100 kulübe, 100 bir TL bağış yapılması teklifi görüşüldü. Teklif Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Kilis’in Elbeyli ilçesine hem kilit taşı, hem de greyder hibe edilmesi kabul edildi. 

Polat Sitesi'ne Destek Verilecek

CHP Meclis Üyesi Uğur Acıoğlu, mecliste söz alarak Gaziantep merkezde depremden en fazla etkilenen Polat Sitesi sakinlerine 500’er bin TL destek verilmesi talebinde bulundu. Fatma Şahin, teklifi gündeme alarak Plan Bütçe Komisyonu’na sevk etti. Önerge komisyona alınırken, Ak Parti meclis üyeleri aynı duyarlılığı CHP’li belediyelerden istediklerini dile getirdi. Ortam yine gerildi. Ak Partili meclis üyeleri, “CHP’li meclis üyeleri aynı duyarlılığı İslahiye ve Nurdağı içinde gösterselerdi, biber için bize umut verdiler ama umudumuzu yeşertmediler”dedi. Fatma Şahin, “2.2 milyon bütçemden bu işe para ayırmış biriyim. İnsanların canı gitmiş biz neyi tartışıyoruz?” dedi. CHP’li meclis üyesi Mehmet Sucu, Dülük köyünün doğalgaz talebini gündeme getirdi. Şahin, “Doğalgazda Zorlu grubu ile çok zorlandık. Onlardan kurtulduk. Palmet geldi, hızlandılar. Daha önce Aktoprak, Burç söz vermiştik. Fevzipaşa’nın talebi var. Halil başkana hepsini toparla dedim.” Dedi. Kızılhisar, Yamaçtepe, Kuzeyşehir ve Güneyşehir’de itfaiye hizmet alanı kurulacak. Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin de itfaiye istedi. Şahin, “Bunu da komisyonda çalışsınlar” dedi.
Şahin, Kuzeyşehir, Güneyşehir, Kızılhisar ve Yamaçtepe’ye yeni itfaiyeler kurulacağını söyledi. CHP’li meclis üyesi Mehmet Sucu, Dülük’ün doğalgaz talebini gündemi getirince Şahin, “Doğalgazda Zorlu grubu ile çok zorlandık. Onlardan kurtulduk. Palmet geldi, hızlandılar. Daha önce Aktoprak, Burç söz vermiştik. Fevzipaşa’nın talebi var. Halil başkana hepsini toparla dedim” dedi. CHP’li meclis üyesi Uğur Acıoğlu da önerge vererek ekonomik olarak zor durumda olan Ayşe Polat Sitesi mağdurları için 500’er bin lira ödenek istedi.

İlçelerle Çalışma Yapıldı

Kartalkaya’daki yangın ile birlikte önleyici tedbirler için ilçelerle birlikte bir çalışma yapıldığını söyleyen Şahin, “Umut Yılmaz başkan ile de görüştüm. Yönetmeliklere ve yasal duruma göre yapılması gerekenler var. Zabıta ve bizim itfaiye bölümümüz bununla ilgili ciddi çalışmalar yaptı.  Bunun içinde fikir birliği, eylem ve söylem birliği  oluşturmak gerekiyor.  Çünkü insanların canını malını ailesine korumak gerekiyor. O yüzden bu konuda da çok daha hassas ve çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. Zabıta bölümü çok yoğun bir çalışma yaptı” dedi.

Sevdamız Gaziantep

15 Ocak itibariyle özellikle ilçelerimizi ilgilendiren, hepimizin direk yaşam kalitesini ilgilendiren ve bu yıl için onaylanan,  stratejik planlamaya alınan projeler olduğunu belirten Şahin, “Her şeyin Gaziantep modeli ile yapıldığını, bizim sevdamızın Gaziantep olduğunu ve Gaziantep'e dair yapılacak çalışmaları bilmeniz gerekiyor.  Bütün bu çalışmalarda hepimizin imzası var. Gaziantep modeli ile çalıştığımız zaman aslında en zor şartlarda bile nasıl iş yapabildiğimizi gösteren bir çalışma bu. Metroda büyük adım atıldı. Şehir hastanesini Gaziray’a bağlayan hat üzerinden raylı sistemin çalışması tamamlandı. Bütün teknik ekip, Ulaştırma Genel Müdürlüğü önce tekniği çalıştı. Şehirde kişi başına yaşayan yoğunluğun ne kadar büyük olduğu ve buraya bunun ne kadar gerekli olduğu anlaşıldı. Yeni yapılan revizyon projesi ile birlikte bunun Gaziantep'e çok gerekli olduğu ortaya çıktı. Bu konuda harekete geçildi ve  şu anda strateji yatırım programına girdi. Çok büyük bir yatırım. 37 milyar TL'lik” lik bir yatırım” diye konuştu.

Sehrin Kalbi

Ulaşım ve suyun Gaziantep’in can damarları olduğunu belirten Şahin, “Bunlar şehrin kalbi ve beyni. Bu iki şey bizim açımızdan çok önemli. Çok büyük yatırımlara devam etmemiz gerekiyor. Gaziantep modeliyle çalışıyoruz. 300 bin kişinin çalıştığı Organizede dönüp dönüp duruyoruz. Tünel yapıyoruz. 7.2 milyar liralık yatırım. Yarısını biz yarısını OSB ödeyecek. 5 kavşağı da ulaştırma bakanlığımız yapacak. Organizenin yaptığı iki kavşak var. Tam bir ilaç olacak. 40 dakikayım mesafe 10 dakikaya düşüyor. Ulaştırma bakanımızda geriye kalan 5 kavşağı yapacak. Her kavşak 7-8 milyon TL’ye mal olacak. Yani bakanlık Tünelin parasından daha fazla para harcayacak. Organize açısından çok önemli. Çılgın projemiz Amanos tüneli bitecek.  İhale yapıldı. Doğuş grubu ve ortakları bunu aldı. Dış fon bulundu. Strateji programına girdi. 125 km yolu kısaltıyor. Sanayici zor günler geçiriyor. Rekabet etme gücünü artırmamız lazım. Sakarya’da yerli ve milli tramvay yapılıyor. Tüm setlerin üretimleri tamamlandı. Şubat ayı sonunda ilk set gelecek Temmuz ayına kadar tamamı gelecek. 10 bin olan yolcu taşıma sayısı 60 bine çıkıyor. İslam kalkınmadan hibe olarak aldık. Elimizde de para arttı gittik İslam kalkınmayı ikna etik Asım başkan döneminde alınan tramvaylar eskide, onlarında yenilenmesi lazım. 16 Milyon liralık yatırımın ihalesine çıkacağız. GATEM sıkışmıştı. Busem GATEM bitirdi, fıstıkçılar tamamlamak üzere. Kaşak yapılıp otobana bağlanacak. Çok  sayıda kamyon buraya girip çıkacak. BUSEM kavşağı 654 milyonluk yatırım onaylandı temel atacağız.”

Editör: Barış Kaya