Gaziantep'in vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Ramazan kahkesinin sadece Ramazan ayında sofraları süslemeye hazırlanıyor. Un, şeker, zeytinyağı, süt ve mahlep gibi malzemelerle hazırlanan kahkenin fiyatında artış yaşanırken Ramazan ayının bir diğer vazgeçilmez lezzeti hurma ise zamsız fiyatı ile vatandaşı memnun etti.
Yüzde 20 Zamlandı
Gaziantep’te sadece Ramazan ayında yapılan ve Halep kahkesi olarak da bilinen Ramazan Kahkesinin kilosu bu sene kilogramı 250 ile 300 TL aralığında satılacak. Geçen sene 200 ile 250 TL arasında satılan ramazan kahkesine bu sene yüzde 20 zam geldi.
Hurma Fiyatları Değişmedi
Özellikle Ramazan ayında yoğun talep gören hurma fiyatının uygun olması vatandaşın yüzünü güldürdü. Satıcılar, fiyatların sabit kalmasının hem alıcılar hem de satıcılar açısından olumlu bir durum olduğunu vurguladı. Her bütçeye uygun hurmaların fiyatları 60 TL ile 500 TL arasında değişiyor.