Kalp Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Burak Onan, kalp hastalıklarında robotik cerrahi yöntemi ile ilgili bilgi verdi.

Prof. Dr. Burak Onan, “Teknolojinin gelişmesiyle birlikte robotik cerrahi yöntemleri de hastalara sıklıkla önerilmektedir. Hem hastanın daha hızlı iyileşmesi hem de ameliyat sonrası kozmetik olarak avantajları nedeniyle uygun hastalarda tercih edilmektedir. Robotik cerrahi yöntemi ile yapılan kalp ameliyatlarında göğüs kafesi açılmamakta, daha az yara izi, başarılı kozmetik sonuçlar ve daha konforlu bir iyileşme süreci gibi önemli sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Göğüs kafesi açılarak yapılan kalp ameliyatlarının birçoğu, robotik cerrahi tekniği ile kolayca gerçekleştirilebilmektedir” dedi.

“Cerrahi tekniği kolaylaştırıyor”

Robotik tedavinin cerrahi tekniği kolaylaştırdığının altını çizen Onan, “Robotik cerrahi göğüs kafesi açılmadan koroner bypass ameliyatlarının yapılmasına olanak sağlamaktadır. Göğüsün iç kısmında bulunan iki atardamarın bypass işlemi için hazırlanması robotik cerrahi tekniği ile mümkün olmaktadır. Yine triküspit kapak bozukluklarında tamir ve kapak değişim ameliyatları robotik cerrahi ile uygulanabilmektedir. Kalp delikleri ve doğumsal kalp hastalıkları, kalp tümörlerinin çıkartılması, ritim bozuklukları gibi işlemlerde de uygulama yapılabiliyor” dedi. (HABER MERKEZİ)