Başkan Fadıloğlu, “Hocalarımızın değişik bir tedavi yöntemiyle hastalarımızı motive etmeleri çok değerleri”
Eşkin: “Hayattaki en güzel şey bir resme dokunup renklerle iyileşmektir”
Gaziantep Medical Park Hastanesi’nde düzenlenen “Romatizmal Dokunuşlarla Hayata Renk Katanlar” resim sergisinde, Romatoloji branşına dikkat çekmek, hastaların sesini duyurmak ve farkındalık oluşturmak adına önemli mesajlar verildi.
Gaziantep Medical Park Hastanesi’nde düzenlenen “Romatizmal Dokunuşlarla Hayata Renk Katanlar” resim sergisinde, Romatoloji branşına dikkat çekmek, hastaların sesini duyurmak ve farkındalık oluşturmak adına önemli mesajlar verilirken romatizma hastası üç kadının yaptığı resimler büyük ilgi gördü. Özellikle Evde resimle uğraşan ve hiçbir yardım almadan romatizma hastası 3 kadın, hayata tutunmak için resim yapma becerilerini üst seviyeye taşıyarak mükemmel eserlere imza attı. Bütün ağrılarına rağmen kadınların yaptıkları eserler hastanede düzenlenen sergide büyük beğeni topladı.
Gaziantep Medical Park Hastanesi’nde düzenlenen “Romatizmal Dokunuşlarla Hayata Renk Katanlar” resim sergisine Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve birçok ziyaretçi katıldı. Serginin açılışını yapan Fadıloğlu, resimleri yapmada emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Hocalarımızın değişik bir tedavi yöntemiyle hastalarımızı motive etmeleri çok değerleri. Bugün burada sanatçılarımızın eserlerini hep birlikte inceleyeceğiz. Nice güzel eserlere diyerek hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.
Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Bünyamin Kısacık Romatizmal hastalıkların toplumda en sık görülen hastalıklardan biri olduğunu dile getirerek, “Bu hastalıklar maalesef uzun dönemde sakatlıklara yol açarak birçok olumsuz duruma yol açıyor. Biz burada 3 nadide hastamız ile beraber Romatizmal hastalıklarına dikkat çekmek istedik. Onların yaptıkları eserleri sergileyerek bir şekilde farkındalık oluşturmak istedik. Romatizmal hastalıkların olması hasta için hiçbir şekilde küsmek anlamına gelmiyor. Tedavilerle birlikte bu hastalar, eskiden çok daha iyi oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
“Sanat beni tekrardan ayağa kaldırdı”
Hastalık sürecinin kendisi için zorluklarla dolu olduğunu ifade eden Nesrin Yalçın, şunları aktardı: “14 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum. Yoruldum ama sanatla uğraştığım için motivasyonumu yüksek tutmaya çalıştım. Yeri geldiğinde çoğu zaman uyusam da ağrılarım oluyordu fakat sanat beni tekrardan ayağa kaldırdı. 9 yıldır resim yapıyorum. Şu an resim öğretmeniyim. Bu hastalıkla mücadele ederken mesleğimi de ilerlettim. Benim için çok zorlu bir süreçti. Buraya gelen herkese teşekkür ederim.”
“Motive kaynağım resimdi”
5 yıldır Romatizmal hastalıklarla mücadele ettiğini belirten Pınar Mercimekoğlu, “Tedavi olurken evde kalmamam ve hastalığın beni yatağa bağlamaması gerektiğini öğrendim. Bir şekilde kalkıp kendimi motive etmem gerekiyordu. Bunu da resim yaparak başardım. Bünyamin hoca ile Medical Park Hastanesinin katkılarıyla da güzel bir sergi oluşturduk” şeklinde konuştu.
“Hayattaki en güzel şey bir resme dokunup renklerle iyileşmektir”
Her türlü zorlukla baş edebilmenin mümkün olduğu söyleyen Serpil Eşkin, hastalık süreci ile ilgili şunları aktardı: “7 yıl boyunca Romatizmal hastalıktan dolayı ağrılarımdan dolayı doğru düzgün uyuyamadım. Fakat Romatizmanın veya herhangi bir hastalığın resim yapmama engel olmadı. Biz burada farkındalık yaratmak için toplandık. Bence hayatınızdaki en güzel şey bir resme dokunup renklerle iyileşmek. Uykusuz kaldığında veya her hangi bir ağrı çektiğimde ben hastayım demeden resim yaptık veya farklı etkinliklerde bulunduk. Hayatınızda hiçbir şeyin engel olmaması gerekiyor.” (MERVAN SAK)