Günde 7 ila 8 saat uyumak, sağlık için büyük öneme sahiptir ve çeşitli hastalıklara karşı koruyucu bir etkendir.

Dolayısıyla, sabahları hissedilen halsizliği azaltmak için doğru bir uyku kalitesi elde etmek için son derece önemli ve lezzetli.

Balın Şifaları

Doğal karışımlar bu konuda en büyük yardımcınız olabilir.

Örneğin, bal ve tuzu birleştirerek beklenmedik sonuçlar görebilirsiniz.

Bu karışımı uyumadan evvel bir kaşık kadar tüketmek oldukça etkili olabilir.

şlenmemiş Himalaya tuzu, iç saatinizin düzgün çalışmasında yararlı olabilecek yoğun mineral içeriğiyle bilinir.

Bununla beraber, toksik olmayan ve vücudu yormadan emilimi sağlayan doğal bir bileşen olarak, bu karışım melatonin ve serotonin seviyelerinde artışa sebep olarak uyku düzeninizi destekleyebilir.

Özel Tarif

1 çay kaşığı Himalaya tuzu

5 çay kaşığı bal

Doğal glikozlu bal, beyindeki orexin seviyelerini azaltarak uyanıklığı destekleyen bir nörotransmitter olan orexin'in etkisini düşürür.

Diğer yandan, Himalaya tuzu uyku sürecinizi kolay hale getirerek rahatça uyumanızı sağlar. Ancak, bu noktada balın organik olması çok önemlidir. 

Kansere Karşı Korur 

Bal, içinde bulunan çeşitli antioksidanlar sayesinde meyve ve sebzeler kadar yararlıdır. Antioksidanlar, serbest radikallerin sebep olduğu hücresel hasarı aza indirerek kanser gibi hastalıklara karşı vücudu korurlar.

Aynı zamanda, serbest radikallerin sebep olduğu hücresel hasarın engellenmesi, yaşlanma sürecini yavaşlatabilir ve kronik rahatsızlıkların gelişimini önleyebilir.

Balın içinde bulunan antioksidanlar, vücudu bu olumsuz etkenlere karşı koruyabilir ve genel sağlık ve iyilik halini destekleyebilir.

İyileşmeyi Hızlandırır

Tarçınlı Suyun Sırrı: Sabahları İçmenin 10 Şaşırtıcı Faydası Tarçınlı Suyun Sırrı: Sabahları İçmenin 10 Şaşırtıcı Faydası

2018 yılında yapılan bir araştırmada, balın yaraların iyileşme süresini hızlandırdığı ve mikropların öldürülmesinde etkili olduğu gösterildi.

Ancak, balı kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, balın organik ve steril olmasıdır.

Organik olmayan veya steril olmayan balın içerisinde bakteri veya diğer zararlı maddeler yer alabilir ve bu da faydadan çok zarar getirebilir. Bu yüzden, balın kalitesine ve sağlık standartlarına önem verilmelidir.

Sindirin Sistemini Dengeler 

İshal gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları için bal, tedavi edici bir besin olarak tanınır. Ayrıca, yapılan araştırmalar bal tüketiminin ülser tedavisinde de etkili olabileceğini göstermiştir. Balın içinde yer alan prebiyotikler, bağırsaktaki iyi bakterileri besleyerek sindirim sisteminin dengelenmesinde yararlı olur.

Bu özellikleriyle bal, sindirim sağlığını destekleyen ve sindirim sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde yararlı olan önemli bir besindir.

Ancak, sindirim sorunları bulunan bireyler bal tüketirken miktara dikkat etmeli ve doktorlarına danışmalıdır.

Beyin İçin Faydalıdır

Balın, beyinde hafıza ile ilişkilendirilen hipokampusta oluşan iltihaplanma gibi sorunları engelleyebileceği görülmüştür.

Balın aynı zamanda, beyin sağlığının yanında vücudun diğer bölgelerinde de antioksidan ve antienflamatuar etkileri bulunur. Bu özellikler, balın vücut sağlığına iyi etki ettiğini ve çeşitli hastalıklara karşı koruyucu bir rol oynayabileceğini göstermektedir.