Şekerli içecekler, sinir sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Aynı şekilde pastörize edilmemiş çiğ süt ürünleri de bakteri içermeyebilir, ancak sağlık açısından tehlikeli olabilir. Günümüzde satılan yiyecek ve içeceklerin içerikleri son derece önemlidir. Vücudu yoran bazı yiyecekler var. 

Enerji İçecekleri

Enerji içecekleri, miktarda yüksek kafein oluşması için kalp üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Kafein, kalp atış aralıkları ve kan basıncını arttırarak, özellikle kalp rahatsızlığı olan kalp atışlarını, yüksek tansiyon ve düzenli kalp ritmi gibi günlük yollarda yol alabilirsiniz. Ayrıca aşırı miktarda enerji tüketimi kalp krizi veya ani kalp riskini artırabilir. Kafeine uygulanan etkiler bu etkiler daha belirgin hale gelir. Çoğu enerji içeriği ayrıca yüksek miktarda şeker içerir, bu da kilo alımına ve obeziteye neden olabilir. Enerji içecekleri, sinir sistemindeki doğrudan bağlantıların ve diğer taşıyıcıların kullanımını içerir. Kafein, sinir sistemi uyararak enerji hissetmenize yol açsa da, aşırı tüketim siniri, uykusuzluk, huzursuzluk ve anksiyete gibi durumlara yol açabilirsiniz.

Soğuk Hava Kalp Krizi Riskini Artırıyor! Soğuk Hava Kalp Krizi Riskini Artırıyor!

Enerji Içeceği-1

Kola

Türkiye'de çay ve sudan sonra en çok tüketilen içeceklerden biri olan kola, asidik yapısı nedeniyle midede olumsuz etkiler yaratabilir. Sık sık tüketildiğinde, kalp sağlığınız riske atarak ciddi sağlık sorunlarına yol açabilirsiniz. Özellikle kolanın aşırı tüketimi, uzun süreli kalp ve damar hastalıklarını tetikleyebilir.

Kolanın Zararları Yok Artık Dedirtti!

Çiğ Sütle Hazırlanan Peynir ve Tereyağı

Çiğ sütle yapılan peynir ve depolama, pastörize edilmediği için zararlı bakteriler barındırabilir. Salmonella, listeria ve campylobacter gibi mikroorganizmalar bu tür sütte yenilebilirde bulunabilir ve bu bakterilerin sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle sistemi gerilimi zayıf olan kişiler için oldukça kesintili olan bu gıdalar, gıda zehirlenmesine neden olabilir. Gıda zehirlenmesi belirtileri arasında mide bulantısı, kusma, ishal, karın ağrısı ve ateş yer alır. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için çiğ sütle yapılmış peynir ve tereyağlarından kaçınılmalıdır.

Peynir

Kaynak: Haber Merkezi