Gürban, Öztürkmen ve Meriç’i ziyaret etti. Vekiller karşılıklı nezaket mesajı verirken, Gürban’ın ‘İtinize sahip çıkın sözleriyle’’ hakaret ettiği CHP’li Hasan Şencan’dan tepki geldi. Şencan partisinin milletvekillerini işaret ederek, ‘’ Ben sizi temsil ediyorum, benimle birlikte size de hakaretler edilmiştir. Bu hakaretleri kabul edip, bir de üstüne fotoğraf çektirip yayınlamanız neyin nesi?’’ diye sordu.
CHP Milletvekilleri Hasan Öztürkmen ve Melih Meriç, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban ile mecliste bir araya geldi.
CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, Gürban ile aralarında geçen gerginliğe ilişkin yaptığı açıklamada, ‘’ Siyasette egemen olan ayrıştırıcı ve yaralayıcı dil, maalesef kimi zaman bizleri de etkisi altına alabiliyor. Önemli olan, o dili geride bırakıp nezaket çerçevesinde ve uzlaşı içinde farklılıklarımızı hoş görebilmektir. Bu vesileyle bugün Gazi Meclis'teki ofisimizde İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban'ı ağırladık. Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan tatsız olayda maksadını aşan sözler sarf ettiğini ve hiçbir CHP’liyle sorunu olmadığını paylaştılar. Anlayışından ve nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Gazi şehrimiz ve ülkemiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.
Şahinbey Belediye Meclis Üyesi CHP’li Hasan Şencan’dan Gürban’ı ağırlayan vekillere tepki geldi.
Bu Hakaretleri Kabul Edip Bir De Fotoğraf Çektiriyorsunuz!
Gürban’ın CHP’ye yönelik ağır açıklamalarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Şencan, ‘’ Sayın İl Başkanım ve Milletvekillerim. İyi Parti’nin küfürbaz vekili, Partimize ve Atatürk’ün mirasına dil uzatırken tek başıma bu adama karşı partimizi ve Atatürk’ü savunduğum için bana hakaretler edip, siz arayıp aman vekil etme vekil dediğinizi söyledi. Siz bu şahsı aradınız mı aramadınız mı? Çıkıp parti örgütüne bir açıklama yapmadınız. Ben sizi temsil ediyorum, benimle birlikte size de hakaretler edilmiştir. Bu hakaretleri kabul edip, bir de üstüne fotoğraf çektirip yayınlamanız neyin nesi?’’ diye sordu.