Türkmenlerin mağduriyeti
Suriye iç savaşı başlayınca Türkmenler silahsız ve savunmasızlardı. Bu yüzden zulme en çok maruz kalan da Türkmenler oldu diyen Ozan Şan, "Katil Esed, Türkmen mahallelerini bombalıyor köyleri yağmalatıyordu. Amacı Suriye'de Türk varlığını kökten silmekti. Bir avuç Türkmen yiğidi hem topraklarını savunuyor hem de gövdesini anavatanı Türkiye için siper ediyordu. Yaşlılarımız, kadınlarımız çaresiz kalınca Türkiye'den başka gidecek yerleri olmadığı için anavatanı Türkiye’ye sığındılar" diye belirtti.

Eseri kaleme alındı
Ozan Adil Şan, "2011 yılında Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınmak isteyen soydaşlarımı, akrabalarımı karşılamak için Gaziantep'ten kalkıp Suriye sınırına gitmiştim. Türkiye'ye sığınmak isteyen kadın, çocuk ve yaşlı binlerce Türkmen soydaşımı orada çaresiz görünce “Anavatanım” şiirini Türkiye – Suriye sınırında kaleme almıştım" diye söyledi. 

Türkmenler kimdir
Biz Suriye Türkmenleri Selçuklu döneminde bu topraklara gelip yüz yıllardır orada varlığını sürdürmüş aynı zamanda atamız Süleyman Şah türbesinin bekçiliğini yapmıştık diye konuşan Ozan Adil Şan şunları da ekledi; "1923 yılı Lozan antlaşmasıyla Türkiye’den koparılarak Suriye’de kaderimize terk edildik. Türkiye özlemiyle yüz yıl boyunca Suriye de, Bayırbucak'ta Halep'te, Kerkük ve Musul'da boynu bükük ve öksüz kaldık. Yüz yıl boyunca bizlere Baasçılar ve Esat'çılar, pis Türkmenler, dili eğri Türkmenler, Osmanlı’nın artığı Türkmenler diye hor gördüler. Bizler bunca zulme karşı, itilip kakılmaya karşı, bir asır sabrettik, umudumuzu yitirmedik. Birgün muhakkak anavatanımıza kavuşacağımız günü bekledik." 

Anavatana kavuşma
Ozan Adil Şan, "Evet, bugün anavatanımızdayız, Rabbimize binlerce kez hamdolsun. Ama ne yazık ki bizi Suriye'de Osmanlının artığı olarak gördüler, Türkiye'de de, bir kesim bizi Suriyeli olarak görüyorlar. Oysa biz Lozan'dan önce Kilis'in harman yeri kadar uzakta ki Türkmen köyleriydik. Lozan antlaşması olmasaydı Belki de bugün Gaziantep’in Kilis’in Hatay’ın köyleriydik. Değerli soydaşlarım bu Kliple Suriye Türkmenlerinin Kim olduğunu, Türkiye için ne ifade ettiklerini, Türkiye'nin de onlar için ne ifade ettiğini vurgulamak istedim" ifadelerini kullandı.

Temennimiz
Bu klipi izleyen her Türk soydaşıma sesleniyorum ifade eden Şan, "Kıymetli soydaşım biz etle tırnak gibiyiz. Oğuzun 24 boyundan Türkmen obalarıyız, canımız Anavatan Türkiye’ye fedadır. Bu şuurla yaşadık ve evlatlarımızı da bu şuurla yetiştiriyoruz. Sağ olsun yüce Türk devleti ulu Türk milleti bize kucak açtı, ekmeğini bizimle bölüştü. Yaramıza merhem oldu, Varolsun Yüce Türk Milleti" diye vurguladı.

Klip Çekimi
Ozan Adil Şan, "Anavatanım klip çalışmamız 10 kişilik profesyonel ekip ve 20 kişilik oyuncu kadrosuyla 3 günde çekildi. Yönetmenliğini Evren Özgür’ün yaptığı çalışmanın senaryosunu kendim yaptım. Üç gün geceli gündüzlü çalışmayla çekimlerini sonlandırdığımız klip bir haftalık montaj aşamasından sonra yayına hazırlandı. Eserimiz 15 Eylül 2022 tarihinde tüm dijital platformlarda sevenleriyle buluştu" diye konuştu.

Ozan Adil Şan'ın kaleme aldığı şiiri ve klibi,

ANAVATANIM
Öksüz kaldık bunca yıl senden ayrı
Kucakla bizleri anavatanım
Bitsin bu ayrılık yetmez mi gayrı?
Kucakla bizleri anavatanım
*
Ayrıldık anadan sanki bir kuzu
Yanıyor içimin tütmüyor közü
Ben Türkmen oğluyum Türkülüğün özü
Kucakla bizleri anavatanım
*
Horlandık yüzyıldır senden yırak da
Kimimiz Halep’te kimi Irak da
Kaldır sınırları gelem bırak da
Kucakla bizleri anavatanım
*
Vallahi dağıldı vatanım elim
Darıldı mızrabım çalmıyor telim
Kurudu dimağım lal oldu dilim
Kucakla bizleri anavatanım
*
Kerkük Türkmeneli sensiz biçare
Bayırbucak yandı yok mu bi-çare?
Türkiye’m yetiş bak kanıyor yâre
Kucakla bizleri anavatanım
*
Adil Şan sana hiç küsmüş değilim
Gönül bağlarımı kesmiş değilim
Bir kez sana yüzüm asmış değilim
Kucakla bizleri anavatanım