2023 yılı bütçe görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam ediyor. Bütçe görüşmelerinde söz alan AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı kurumuna ilişkin TBMM’de konuştu. AK Parti’nin iklim değişikliği ve alanında yaptığı projeler hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Bakbak’ın konuşmasında Gaziantep’te yapılan yeşil şehir projesinden de övgüyle bahsetti.

“Lafla Değil Yaptıklarımızla Biliniriz”

Yeşil kalkınma vizyonu alanında yapılan çalışmalardan bahseden AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak,  “ Küresel ısınma, iklim değişikliği gibi kavramlar yakın geçmişte film sahnelerinde ‘acaba böyle mi olacak?’ mesajıyla işleniyordu. Bugün ise kendini dayatan bir gerçekliktir. Birleşmiş Milletlerin raporlarında da denildiği gibi iklim değişikliği geleceğin sorunu değil. Bugünü ve her bölgeyi etkileyen bir sorundur. Bu gidişle kişi başına düşen gelirin küresel çapta yüzde 7 azalması ve 8 trilyon dolara yakın zararın ortaya çıkması bekleniyor. Dünyanın gözünü geçte olsa açtığı iklim konusunda hızlıca harekete geçen başlıca ülkelerden biriyiz. Çünkü biz yani AK Partimiz icraat hareketiyiz. Lafla değil yaptıklarımızla biliniriz. Birleşmiş Milletlerin 2021 yılında yayınladığı iklim raporunda Paris İklim Anlaşması’ndaki küresel sıcaklık oranlarına ulaşabilmek için emisyonların 2030’a kadar yüzde 45 azaltılmasının önemi vurgulanmıştı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla anlaşmayı kanunlaştırdık. Yeşil kalkınma vizyonunu Türkiye’ye kazandırmak çok şükür bize nasip oldu” dedi.

“Gaziantep, Avrupa’da Aldığı ‘Yeşil Şehir’ Unvanını Sonuna Kadar Hak Etmektedir”

Gaziantep’in ‘Yeşil Şehir’ unvanını sonuna kadar hak ettiğini söyleyen Milletvekili Bakbak, ayrıca Gaziantep’in iklim değişikliği alanında yaptığı çalışmalardan söz ederek, “Milletvekili olmaktan gurur duyduğum Gaziantep, Avrupa’da aldığı ‘Yeşil Şehir’ unvanını, 10 yenilenebilir tesisi, yeşil ulaşım, yeşil hidrojen ayrıştırma tesisleri, sıfır karbon binalar, sıfır atık projesinin uygulandığı bine yakın kurumuyla sonuna kadar hak etmektedir. Ayrıca Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet gösteren 106 fabrikamızda güneş enerjisi kaynaklı kurulu gücümüz ve tamamlanacak projelerimizle 3 ay içinde 400 megawatta çıkacak. Bu vesileyle yeşil kalkınmamızın öncüsü Gaziantep’e yüce meclisimizden selam olsun” ifadelerini kullandı.

“Yeşil geleceğin adresi denenip rafa kaldırılmış zihniyetler değil AK Parti’dir”

AK Parti’nin iklim ve çevre alanındaki yatırımları hakkında muhalefetin gösterdiği tepkileri de eleştiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak, “ İklim ve çevre işi gibi siyaset üstü gibi bir konuda AK Parti olarak sürekli yatırımlar yapıyoruz. Ancak muhalefetten de çok garip tepkiler alıyoruz. Karadeniz’de doğal gaz buluyoruz; küçümsüyorsunuz, değersizleştiriyorsunuz. Milli servetlerimizi bulup ekonomiye kazandırıyoruz, dünya laf ediyorsunuz. Elektrikli araç TOGG’u yaptık, bir sürü laf ettiniz. ‘Yapamazsınız’ dediniz çok şükür yaptık. Yolları kısaltan köprüler, denizaltında tüneller yaptık. Yakıt sarfiyatını azaltıp egzoz gazını düşürdük. Buna da dünya laf ettiniz. Bütün bunlar ülkemizin kazanımları ve çevreye duyarlı işlerdir. Destek vereceğinize bas bas bağırıyorsunuz. Bizim derdimiz millete hizmet sizin derdiniz ise her işe bir kulp bulmak. Milletimiz iyi biliyor ki yaptığımız her eser, yeni Türkiye yüzyılına birer abide olarak hizmet edecektir. Yeşil geleceğin adresi denenip rafa kaldırılmış zihniyetler değil AK Parti’dir” diye konuştu.