Gazete27 imtiyaz sahibi ortaklarından Aslı Emektar, Mustafa Uğur’u ve Orhan Uslu’yu makamında ağırladı. Uğur ve Uslu, gazete çalışanlarıyla tanıştıktan sonra ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Gaziantepli ünlü türkücü ve eski futbolcu olan Uğur, yeni çıkış yapacağı şarkıların müjdesini gazetemize vererek, “ Uzun yıllar yurt dışındaydım. Şu anda Gaziantep'teyim. Memleket havasını alıp enerji depolamak iyi oldu. Yenilikler içindeyiz. Bomba gibi bir dönüş yaptık. Yeni şarkı ve kliplerimizi hazırlıyoruz” dedi.
Gaziantep’in güldüren yüzü Orhan Uslu ise, 18 Eylül tarihli manşet haberimizi hatırlatarak, Gaziantep kültürünün yok olma tehlikesine dikkat çekti.
Orhan Uslu, “Bir milleti var eden kültürdür. Bir milleti yok etmeye başlarsanız önce kültüründen başlarsınız… Çünkü kültürü yok edilmiş bir millet çok çabuk ortadan kaldırılır” dedi.
BARAĞIN KRALI GERİ DÖNDÜ
16 yaşındayken Gaziantepspor forması giyen, sonraları futbolculuğu bırakarak spor camiasından sanat camiasına geçiş yapan Uğur, “Gaziantepspor'dan 1995 yılında piyasaya çıkıp sahadan sahneye transfer oldum. 28 yıldır sanat hayatımız devam ediyor. Yaklaşık 12’ye yakın bir albümümüz var. Onlarca türküler, ‘ölmem mi?’, ‘istemediler’ gibi birçok ünlenmiş parçalarım var. Biz yine herkese hitap edecek şekilde yenilikler içinde ve çalışmalar içindeyiz. Son güncel yeniliğimizde 8 tane yeni şarkılar hazırladım. Şarkı diyorum çünkü türkü, fantezi gibi yani hepsinden oluşan bir sentez… Daha doğrusu kulağa hoş gelebilecek melodilerle yeni 8 şarkımız var. Onları sırayla hem klipini yapıp hem de okumalarını tamamladıktan sonra bomba gibi dönüşüm olacak. Şu anda Gaziantep'teyim. Anneme, aileme ve sizin gibi dostları ziyaret ederek hem de memleket havasını alıp enerji alıp İstanbul'a okumaya gidiyorum. Memlekete bomba gibi bir dönüş yapacağız” dedi.
“KÜLTÜRÜ YOK EDİLMİŞ BİR MİLLET ÇABUK ORTADAN KALDIRILIR”
18 Eylül tarihli manşet haberimiz olan “Asimilasyon tehlikesi” haberimize dikkat çeken Uslu, “Gaziantep kültürünün yok olduğunu görmemek bence en büyük ihanettir. Sadece Gaziantep kültürü değil, Türk kültürü yavaş yavaş asimile olmaya başladı. Gazianteplilere has olarak bu kültürün, örf, adet, gelenek ve görenek gibi adına ne dersek bunun yaşatılması için çabalıyoruz. Çünkü bir milleti var eden kültürdür. Bir milleti yok etmeye başlarsanız önce kültüründen başlarsınız… Çünkü kültürü yok edilmiş bir millet çok çabuk ortadan kaldırılır” diye konuştu.
“3 MİLYONLUK ŞEHRİN 1 MİLYONU MÜLTECİ OLURSA KÜLTÜR ASİMİLASYONA UĞRAR”
Kültür asimilasyonunun başladığını ifade eden Uslu, “Gaziantep’te bir kültür asimilasyonu başladı. Türkiye’de her bölge de başladı. Şuna dikkat çekmem gerekiyor; bizler mülteci karşıtı insanlar değiliz. Biz ırkçı bir yaklaşımla bu insanlar gitsinler gibi bir yaklaşımda değiliz. Ama bizim bir şehrimizin limiti var. Yani 3 milyonluk bir şehre 1 milyonluk mülteci fazla. Çok çok 3 milyonluk bir şehire 30-40 bin arasında bir mülteci misafir olabilir. Ama 3 milyonluk şehrin 1 milyonu mülteci olursa kültür asimilasyona uğrar. Hatta olmaması da mucize olur. Bu sadece Gaziantep için değil her şehir için geçerlidir. Bugün örnek veriyorum İstanbul’da 18-19 milyon insan var diyelim bunun 3 milyonu mülteci. Yani verilen rakamlara bir bakarsak ortalama konuşuyorum. 18 milyonluk bir şehirde 3 milyonluk mülteci varsa 3 milyonluk şehirde 1 milyon mülteci olması çok tuhaf. Madem bu misafirler burada kalacaklarsa bu 1 milyon sığınmacıyı ülkemizin içerisine dağıtın… En azından biz Gaziantepliler kendi kültürümüzü korumaya çalışırız” diye ifade etti.
“3 YA DA 4 NESİL SONRAKİ EVLATLARIMIZ BU SIKINTIYI YAŞAYACAKLAR”
Ağır eleştirilere maruz kaldığını söyleyen Uslu, “Maalesef bu şehirde birine asimilasyon sorunu var dediğimiz zaman ‘sen ırkçı mısın?’ gibi laflara maruz kalıyoruz. Onlara ithafken söylüyorum. Yani sayın kardeşlerim sizler hiç mi kendi kimliğinizden, kendi geleceğinizden korkmuyorsunuz? , hiç mi çocuklarınız geleceğinden endişe duymuyorsunuz? Gelecekte senin evlatların çekecek bu sıkıntıları… Şuan biz çekiyoruz ama bundan 3 ya da 4 nesil sonraki evlatlarımız bu sıkıntıyı yaşayacaklar. Hatta bu durumun daha büyümüş haliyle karşı karşıya kalacaklar. Asimilasyon tehlikesine önlem alınması lazım. Bir Gaziantepli olarak benim bu konuda tavrım nettir” şeklinde konuştu.