Tahinden ve faydalarından bahsetmek istiyoruz, tahin mevsimsel hastalıklar baş gösterdiğinde bol miktarda yememiz gereken bir besindir.
bağışıklık sistemini güçlendirmek

Yara iyileşmesini hızlandırır. Kanseri önler. Damar sertliğini ve tıkanmayı önler. Bu bir idrar söktürücüdür. Cildi güzelleştirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Göz sağlığı için gereklidir. Ağır metallerden, toksik bileşiklerden, radyasyondan ve vücuda giren bazı ilaçlardan kaynaklanan toksinlere karşı koruma sağlar.

Çocuklarda teknolojik cihaz verirken dikkat! Çocuklarda teknolojik cihaz verirken dikkat!

Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarını (Alzheimer hastalığı) önlemede olumlu etkisi olduğu gösterilmiştir. Tüm bu faydaları tahinin içindeki E vitamini zenginliğinden yararlanarak vücudumuza sağlayabiliriz.

E vitamini çok güçlü bir antioksidandır. Vücuda enerji sağlar. İki yemek kaşığı tahin, yaklaşık yarım kilo biftekle aynı miktarda protein içerir. Tahinin kendine has bir kokusu vardır ve suyla temas etmediği sürece bozulmadan uzun süre saklanabilir. Safra taşlarını, nefes darlığını ve bronşiti azaltmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Anne sütünü temizleme işlevi vardır. Çocukların beyin ve entelektüel gelişimi üzerinde etkilidir. Yapısında barındırdığı maddelerden dolayı kemik gelişimine oldukça faydalıdır.

Tek başına tadı pek hoş olmasa da pekmezle karıştırıldığında daha da faydalı ve lezzetli oluyor. Tahin doğrudan tüketildiği takdirde mide hastalıklarına oldukça faydalıdır. Tahinde kolesterol yoktur. Ayrıca yiyeceklerin midemizde daha uzun süre kalmasına yardımcı olur, böylece açlık sancılarını geciktirir. Tahini tek başına yemeyi sevmiyorsanız tahinle hazırlanmış büyük bir yeşil salata oldukça besleyici olacaktır. Tahini humus şeklinde tüketmek sağlığınıza oldukça faydalıdır.

Sindirimi iyileştirin ve iştahı kontrol etmeye yardımcı olun

Humus, vitamin ve antioksidanlar açısından zengin olmasının yanı sıra doğal bir antidepresandır, sindirimi iyileştirir ve iştahı kontrol etmeye yardımcı olur. (Sabah)