Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) temel soruları kitapçığı ve cevap anahtarı, 2024 yılında gerçekleştirilen sınavın ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından erişime açıldı. Sınav, 25 Şubat 2024 tarihinde yapıldı ve cevap kâğıtları ÖSYM tarafından optik okuyucu ile okunarak bilgisayar ortamında değerlendirilecek. Değerlendirme sürecinde, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar ise değerlendirmeye katılmayacak. Sınavın değerlendirmesi tamamlandıktan sonra, adaylar sınav sonuçlarına da aynı internet adresinden erişebileceklerdir. YÖKDİL sınavı, toplam 80 sorudan oluşmakta olup, adaylara 180 dakikalık bir süre verilmiştir.
Sınav sonrası, ÖSYM YÖKDİL soru ve cevap anahtarı kitapçıkları PDF formatında adayların erişimine sunuldu.
YÖKDİL SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?
25 Şubat 2024'te yapılan 2024-YÖKDİL/1 sınavının Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının %10'u, ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden erişime açıldı.
Adaylar, sınav sorularını incelemek için 25 Şubat 2024 saat 14.35'ten itibaren ÖSYM'nin web sitesine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle giriş yapabilirler. Erişim süresi, 6 Mart 2024 saat 23.59'da sona erecektir.
YÖKDİL SINAV SORULARI NASIL GÖRÜNTÜLENİR?
YÖKDİL soru ve cevaplarına erişmek için adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresini ziyaret edebilirler. Burada, 2024 YÖKDİL sınavına ilişkin soru kitapçığı ve cevap anahtarı PDF formatında yayınlanmıştır. Adaylar, bu belgelere erişerek sınavdaki soruları ve doğru cevapları inceleyebilirler.
YÖKDİL SINAV SONUÇ TARİHİ BELLİ OLDU
ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, yaptığı açıklamada, "YÖKDİL'i kağıt tabanlı ve elektronik olmak üzere iki ayrı şekilde uygulamaktayız. YÖKDİL/1 uygulama sonuçları 15 Mart’ta açıklanacak ve bu sonuçlar, ilan edildikleri tarihten itibaren 5 yıl boyunca geçerli olacak." dedi. Sınav sonuçları, 15 Mart'ta ÖSYM'nin AİS ekranından duyurulacak.
DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?
ÖSYM, cevap kâğıtlarını optik okuyucu ile okuyacak ve bilgisayar ortamında değerlendirecek. Değerlendirme sürecinde sadece doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar ise değerlendirmeye dahil edilmeyecek.
Sınavdan sonra, ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptal edilen soruların puanlama sürecinde dışarıda bırakılacağı ve geçerli soruların puan değerlerinin yeniden belirleneceği belirtildi.
Ayrıca, sınavdan sonra cevaplarının değişmesi gerektiği tespit edilen soruların güncellenen cevap anahtarı esas alınarak puanlama yapılacağı ifade edildi. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacak.