Zencefil, Mide Ve Sindirim Sistemine Faydaları Nedir?


Zencefil mükemmel bir gaz söktürücüdür.  Mide bulantıları ve mide ağrıları için çok etkili bir ağrı kesicidir. Barsak bozuklukları ve özellikle ishal rahatsızlıklarında başarılı sonuçlar almayı sağlar. Kemoterapinin yan etkisi olarak kanser hastalarını zorlayan ishal sıkıntısını giderir. Taşıt ve deniz tutmalarında kullanılan tesirli besin maddesidir. Ayrıca bağırsak hareketlerini arttırarak kabızlığı da dengeler ve rahatlatır. Çok iyi bir toksin atıcıdır.
Zencefil bünyesinde bulunan gingerol maddesi sayesinde ağrı kesici ve iltihap giderici etkiye sahiptir. Doğru kullanılmak koşuluyla kalp rahatsızlıklarından, bağırsak hastalıklarına ruh sağlığından beyin sağlığına kadar çok geniş etki alanı olan tropikal bir bitkidir.  Gingeron maddesi ağrı kesici, iltihap gidericidir. Balgam söktürme özelliği ile sigara tiryakilerinin ciğerlerinde biriken kirliliği temizleyen, akciğer dostu bir besin kaynağıdır.


Ayrıca İçerdiği C-B3-B6 ve K vitaminleri ve vücudun çok ihtiyacı olan Demir, Çinko, Potasyum ve fosfor gibi önemli mineraller sayesinde vücutta yapıcı etkisi fazladır. Kan şekeri dengeleme özelliği ile diyabet hastalarının da rağbet ettiği göz doldurucu ve aranan bir bitkidir.

Zencefil Çayı
Zencefil Kalp Ve Solunum Yolu Hastalıklarına Faydalıdır


1-    Kalp krizi ve inme riskini, düzenli kullanımı ile azaltıcı etkisi denenmiştir.
2-    Yağının, nefes açıcı özelliği vardır.
3-    LDL kolestrolü düşürür.
4-    Enfeksiyon gidericidir.
5-    Bağışıklık sistemini güçlendirir. 
6-    Mantar enfeksiyonlarına karşı etkilidir.
7-    Antiseptik olarak kullanılır.
8-    Gıda zehirlenmelerinde başarıyla kullanılabilir.
9-    Müsekkin özeliği vardır.
10-    İltihap gidericidir.
11-    Adet sancılarını dindirir.
12-     Eklem ağrıları, Artrit ve osteoartritte etkisi kanıtlanmıştır.
13-    Kolon kanserinde hücre büyümelerini geciktirici özelliği Minnesota Üniversitesi tarafından araştırılmış ve doğrulanmıştır.
14-    Yumurtalık kanserinde de etkisi görülmüş olan bu doğal şifa kaynağının günlük kullanım dozu olarak 1-2 ( bin mg) damla yağ olarak kullanımı önerilmiştir.


  Bu kadar faydalı olan bu besin maddesinin kullanımında dikkatli olmak tavsiye ediliyor..    

Sarımsak Kokusu Nasıl Geçer? Sarımsak Kokusu Nasıl Geçer?

Azı Karar, Çoğu Zarar  bir Şifa, Zencefil Çayı.

Sağlığınız İçin Altın İkili Zencefil Ve Balın Şaşırtıcı Faydaları!

Doz Aşımı Belirtileri Nelerdir?    


1-    Kokusunun keskin oluşu mide ekşimelerine sebep olabilir.
2-    Kan sulandırıcı özelliği sebebiyle ameliyat öncesi kullanılmamalıdır.
3-    Yine keskin kokusu sebebiyle ritim bozukluğu, bazı cilt rahatsızlıkları ve deri döküntülerine sebep olabilmektedir.
4-    2 Yaşından küçük çocuklara verilmemesi tavsiye edilmiştir.
5-    Kan sulandırıcılarla birlikte kullanılmamalıdır.
6-    Hamilerin doktora sorarak doz düzenlemeleri yapmaları,  mevcut düşük yapma ihtimali sebebiyle, dikkatli kullanımı önerilir.
 
Soğuk kış günleri insanın içini ısıtan limon Bal ve zencefil karışımı içecekler öksürüğün ve boğaz ağrılarının giderilmesinde severek kullanılan birer kurtarıcı olmaktadır.

Şifası bol, lezzeti güzel bağışıklık sistemini güçlendirecek bir tarif.
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak olan bu çay için istenilen miktardaki taze zencefil rendelenerek bir kavanoza doldurulur. Üzerine bal ve limonsuyu ilave edilerek buz dolabında bekletilir.

Gün içinde  1 bardak ılık suya   katılarak 1 veya 2 defa içilebilir. Zencefilin koruyucu etkisini deneyerek görebilirsiniz.


 

Kaynak: Haber Merkezi