MSÜ tercih sonuçlarının tarihi için geri sayım başladı. Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihleri 10 Mayıs'ta sona erecek. Adayların Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksek Okulu tercihleri ayrı ayrı değerlendirilecek. Sonuçların ilan edilmesinin ardından adaylar, MSÜ Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları askeri öğrenci temin faaliyeti kapsamında 2'nci seçim aşamalarına çağrılacaklar. Peki, 2024 MSÜ tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ne zaman? İşte detaylar... 

Gazze Protestolarına GİBTÜ Öğrencilerinden Destek Gazze Protestolarına GİBTÜ Öğrencilerinden Destek

MSÜ Tercihleri İçin Son Tarih Ne Zaman?

Milli Savunma Üniversitesi 2024 MSÜ tercihleri 3 Nisan'da başladı ve tercih kılavuzunda belirtildiği üzere 10 Mayıs Cuma günü sona erecek. 

MSÜ Tercihleri Nasıl Yapılır?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı tercihleri ile ilgili olarak ÖSYM başvuru kılavuzunda şu ifadeler kullanıldı: 

"ÖSYM Başkanlığınca yapılacak 2024 Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2024-MSÜ) katılan adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini, Millî Savunma Bakanlığı tarafından adaylara duyurulacak tarihler arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2’nci seçim aşamalarına çağrılmayacaklardır." 

MSÜ Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 

MSÜ tercih sonuçlarının kesin olarak ne zaman açıklanacağı belirsiz olsa da geçmiş yıllardaki deneyimler göz önüne alındığında, tercih sonuçlarının önümüzdeki Haziran ayında açıklanması bekleniyor.