Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla verilen burs ve kredilere başvurular, bu yıl da e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

2024 KYK Burs ve Kredi Başvuruları Başladı

2024 KYK burs ve kredi başvurularının hangi tarihte başlayacağı, üniversite eğitiminin başlamasıyla birlikte öğrencilerin gündemindeydi. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında başlayan başvurular, bu yıl 8 Ekim itibarıyla açıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, KYK burs başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. İşte 2024 KYK burs/kredi başvuru ekranına ilişkin bilgiler.

Bakan Bak'ın duyurusu şu şekilde:

"Sevgili Gençler; GSB Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları an itibarıyla başladı. Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden 13 Ekim saat 23.59'a kadar gerçekleştirebilirsiniz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak; tüm imkânlarımızla daima yanınızda olmaya devam edeceğiz."

KYK Burs Başvuruları Nasıl Yapılır?

KYK burs ve kredi başvuruları, her yıl yazılı ve görsel basın yoluyla duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya internet bankacılığı, e-imza, mobil imza gibi diğer giriş yöntemlerinden birine sahip olmaları gerekmektedir.

Elektrikli Araçlarda Yeni Dönem: Şarj İstasyonları Her Yerde! Elektrikli Araçlarda Yeni Dönem: Şarj İstasyonları Her Yerde!

Başvuru sırasında, öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin çeşitli bilgiler talep edilmektedir. Bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak doğrulanmakta ve yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumu dikkate alınarak belirli sayıda öğrenciye burs verilmektedir. Mevzuata uygun olan diğer öğrencilere ise öğrenim kredisi sağlanmaktadır.

KYK BURS BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYIN

Burs ve Kredi Başvurusu Sonrasında Ne Yapılmalı?

KYK burs veya kredi başvurusu sonucunda değerlendirme tamamlandığında, burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin yapmaları gereken işlemler, sonuç açıklama sayfasında ayrıntılı olarak yer almaktadır. Başvuru sonucunda burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrencilerin, belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden "taahhütname onayı" işlemini gerçekleştirmeleri zorunludur. Bu işlemi yapmayan öğrencilere herhangi bir ödeme yapılmamaktadır.

Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler için ise taahhütname onayının ardından, sonuç sayfasında belirtilen kefaletname işleminin de tamamlanması gerekmektedir. Kefaletname işlemi yapılmayan öğrenciler, burs ya da kredi ödemesinden faydalanamamaktadır.

Burs Miktarı ve Geri Ödemeli Kredi Seçeneği

2024 yılında KYK burs miktarı aylık 1.500 TL olarak belirlendi. Burs alamayan öğrenciler için ise geri ödemeli kredi imkânı sunulacak. Kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, mezun olduktan iki yıl sonra geri ödeme yapmaya başlayacak.

Son Başvuru Tarihi

Başvurularıe-Devlet sistemi üzerinden 13 Ekim saat 23.59'a kadar gerçekleştirilebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi