Bakanlık, bu yıl belirlenen 91,5 milyar liralık tarımsal destek bütçesinden, ocak-haziran döneminde toplam 56,1 milyar lira ödeme yaptı. Ödemeler, bitkisel üretim için yüzde 80,8, hayvansal üretim için yüzde 17,7, tarımsal AR-GE için yüzde 0,6, kırsal kalkınma için yüzde 0,5 ve su ürünleri üretim desteği için yüzde 0,4 oranında gerçekleşti.

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM DESTEKLERİ AÇIKLANDI

İŞKUR TYP Okullar için Temizlik ve Güvenlik Personeli Alımı Yapacak mı? İŞKUR TYP başvuru tarihi 2024! İŞKUR TYP Okullar için Temizlik ve Güvenlik Personeli Alımı Yapacak mı? İŞKUR TYP başvuru tarihi 2024!

Nisan-haziran döneminde bitkisel üretim destekleri arasında en fazla yağlı tohumlu bitkiler (kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya, aspir, kanola), hububat (buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, çeltik), baklagil (kuru fasulye, nohut, mercimek) ve dane mısır ile mazot ve gübre ödemeleri dikkat çekti. Hayvansal üretim destekleri kapsamında ise buzağı ve çiğ süt desteği ödemeleri yapıldı.

İSTATİSTİKLER TEK ADRESTE TOPLANDI

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, tarımsal destek ödemelerine ilişkin detaylar artık tek bir adreste toplanıyor. Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden erişilebilen bültende, tarımsal desteklerin kapsamı ve ödemelere dair kapsamlı bilgiler yer alıyor.

Bu bülten, tarım sektörünün ve çiftçilerin desteklenmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve düzenli olarak güncellenmesi planlanıyor.

Kaynak: AA