Bu kurallar, çiftlerin dini ve ahlaki ölçülere uygun bir şekilde hareket etmelerini sağlamak amacıyla konulmuştur. İşte İslam'a göre evli çiftlerin cinsel ilişkileri sırasında kaçınmaları gereken haram davranışlar:

  1. Adet ve Lohusa Döneminde Cinsel İlişki: İslam'a göre, kadının adet veya lohusa döneminde cinsel ilişkide bulunmak haramdır.
  2. Anal İlişki: Anüsten cinsel birliktelik istemek ve gerçekleştirmek İslam'da büyük günahlar arasında yer alır. Hz. Muhammed (s.a.v.), bu konuda ciddi uyarılarda bulunmuştur.
  3. Oral Seks Caiz Midir? Zina Sayılır Mı?

Cinsellikle ilgili olarak sorulan soruların büyük bir bölümünü oluşturan, klasik kaynaklarda yer almayan ve cevabı yanlış anlamalara da sebep olabilecek olan bu soruyu İslâm'a Göre Cinsel Hayat isimli kitabımızdan yapacağımız alıntı ile cevaplandıracağız:

Kur'ân-ı Kerim'de ve Hz.Peygamber'in Sünnet'inde haramlığı açıklanmamış bütün sözler, davranışlar ve işler helâldir; yapılabilir. Haram olanları helâlleştirmek gibi helâl olanları haramlaştırmak da ilahlaşmak/ilahlaştırmak anlamına gelir. En büyük günahlardandır.

Konuya bu duyarlılıkla eğileceğiz. Eşlerin birbirlerinin cinsel organlarını öpme-emme anlamına oral ilişki, İslâm öncesi Cahiliyet döneminde sevişme tekniği olarak bilinmekle beraber, Kur'ân ve Sünnet'te oral ilişki ile ilgili açık bir hüküm yoktur. Ancak genel kurallar vardır. Oral ilişkiyi iki kısım halinde incelemek gerekir.

a) Cinsel ilişkinin başlangıcında, şehvetlenmeden ötürü gelebilecek akıntı ve mezi dil ve dudaklara bulaştırılmadan yapılacak ve rûhî bunalım doğurmayacak oral ilişki ruhsat olarak onaylanabilir.

Ancak tabii bir duygu ile veya rûhî ve kültürel gelişim sebebiyle oral ilişkiye ilgi duymayan, hatta ona karşı olumsuz tavır alan eşi buna zorlamak, ruhsal bunalıma ve cinsel mutsuzluğa sebep olacağı cihetle zulüm olur. Sadizm gibi bu tür zulüm de şüphesiz haramdır.

Harama yöneltici değinilen davranışlardan kaçınılsa da, tabiî bir sevişme tarzı olmadığı için, oral ilişkinin bir süre sonra nefretimsi duygulara sebep olabileceği ve dolaylı olarak cinsel mutluluğu olumsuz yönde etkileyebileceği gerçeğini de hatırlatarak, oral ilişkinin onay verilebilecek bu kısmından da kaçınılmasını öğütleriz. Nitekim kaçınılmasını tavsiye buyuran İslâm bilginleri de vardır.

b) Ağzı cinsel organa dönüştüren ve ağza boşalmayı içine alan oral ilişki ise -Allah bilir- haramdır.Kur'ân ve Sünnet arka organdan (anüs) ilişkiyi haram kılar.

Bu tür ilişkilerin helâl görülerek yapılmasını azaba uğrama sebebi olarak bildirirken, ağzı cinsel organa dönüştürerek yapılacak oral ilişkiyi daha bir haram kılacağı açıktır. Kaldı ki bu anlamda oral ilişki, yozlaştırılmamış insan doğasının çirkin bulacağı, iğrenç göreceği bir işlemdir; Kur'ân ifadesiyle Fahşâ ve Habîse'dir.

Cinsel içerikli çirkinlik olan fahşâ ve pislik olan habîse ise Kur'ân'la haram kılınmıştır. Doğruları en iyi bilen Allah'tır ve bize düşen kulluk görevi, haram olma şüphesi taşıyan işlerden bile kaçınmaktır.

Cinsel İlişki ve İslami Kurallar

  • İslam'da evlilik birliği içerisinde eşlerin birbirlerine helal oldukları ve bu kutsal birlikteliğin önemi vurgulanır.
  • Ancak, eşler arasındaki cinsel ilişkide de belirli sınırların olduğu ve bu sınırlara riayet edilmesi gerektiği öğretilir.
  • Bu sınırlar, çiftlerin hem dini hem de ahlaki değerlere saygı göstermelerini sağlamak amacıyla belirlenmiştir.

Dini Bilgilere Ulaşmak

Bu gibi konularda daha fazla bilgi almak için, bir dini otorite veya bilgi kaynağına danışmak en doğru yaklaşım olacaktır. Herhangi bir dini konuda doğru ve güvenilir bilgi almak için yetkin ve eğitimli bir dini lider veya bilim insanına başvurmak tavsiye edilir.