Bebeklerin atak haftalarından anlaşılması gereken bebeklerin büyümelerinin ani bir şekilde artmasıdır. Bu dönemlerde bebekler çok huysuz olabilirler. Atak dönemlerinde bebeklerin uyku ve beslenme düzenleri başta olmak üzere birçok huyları değişmektedir ve birçok bebekler için sıkıntılı geçmektedir. Yeni anne olanlar bebeklerin atak haftaları ne zaman olur nasıl hesaplanır hamilelikleri süresince hep merak konusu olmuştur. Atak Haftası ile merak ettiğiniz her şey haberimizde….

İşte, Atak haftası Nedir?

Her ne kadar bu dönemler ebeveynler için zorlayıcı olsa da yapılan araştırmalarda bu atak haftalarından sonra bebeklerin gelişimlerinde sıçramalar tespit etmiştir. Bu haftaları daha iyi anlayabilmek için birçok ebeveynlik kitabı bulunmaktadır. Ayrıca bu ataklara hazırlıklı olabilmek adına atak haftalarını gösteren mobil uygulamalarda bulunmaktadır.

Atak haftası nasıl hesaplanır?

Atak haftası, bebeğin 40 haftayı tamamlayıp doğması üzerinden hesaplanır. Bu nedenle daha erken doğan bebeklerin atak haftaları hesaplanırken; 40 haftayı tamamlayacak şekilde, doğum haftasına eklenir. Örneğin 37. haftada doğan bebeğin, 5. hafta büyüme atağı dünyaya geldiği 8. haftaya denk gelir.

Atak haftası hesaplaması otomatik olarak bu işlem bebeklerin doğum tarihine göre yapılmaktadır. Atak haftası, bebeğin normal şartlarda doğması gereken 40 haftayı tamamlayıp doğduğu göz önünde bulundurularak hesaplanır. Bu durumda erken doğan bebeklerin atak haftalarını hesaplarken 40 haftayı tamamlayacak şekilde erken doğduğu hafta kadar doğduğu haftaya ekleme yapılır. Örneğin 38 haftada doğan bir bebek 5’nci hafta büyüme atağını dünyaya geldiği 7’nci haftada görülmektedir.

Atak haftası hesaplama programı cihazlarınıza Harika Haftalar uygulamasını indirerek de takip edebilirsiniz.