Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ve Yarı Final Kura Çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapıldı. Kura çekimine TFF Başkan Vekili Prof. Dr. H. Zehra Neşe Kavak, TFF Lig Yönetimi Direktörü Besim Yalçın ve TFF Profesyonel Maç Planlama Müdürü Serkan Karasakaloğlu eşlik etti. Çeyrek Final mücadelesinde Fenerbahçe ile Galatasaray eşleşti. Mücadele 1-2-3 Nisan tarihleri arasında oynanacak.
Derbiyi kim Yönetecek?
Süper Lig'in 25. haftasında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisini Slovan hakem Slavko Vincic yönetti. Türkiye Kupası'ndaki mücadeleyi de yabancı hakemin yönetip yönetmeyeceği merak konusu oldu.
Fenerbahçe'den Yabancı Hakem Açıklaması Geldi
Fenerbahçe Kulübü'nde Türkiye Kupası kura çekiminin ardından Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü açıklamalarda bulundu. Belgü derbiyi yabacı hakem yönetmesine ilişkin açıklamasında, "Türk futbolunda hakem hataları ve tartışmaları gündemi sürekli meşgul ediyor. Galatasaray ile oynayacağımız bu kritik mücadelede yabancı hakem görevlendirilmesi, futbolun ön planda olmasını sağlayacaktır. Biz, sahada kazanmak istiyoruz ve adil bir yönetim talep ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.
Mecnun Otyakmaz'dan Yabancı Hakem Cevabı
Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, Türkiye Kupası kura çekiminin ardından açıklamalarda bulundu. Otyakmaz, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin yabancı hakemin yönetmesine ilişkin, ‘‘Yerli hakemlerin, tecrübe kazanması için derbilerde görev alması gerektiğini düşünüyorum. Her iki takımın da isteğine ve yönetim kurulumuzun kararına göre durumu şekillendireceğiz’’ ifadelerini kullandı.