Aile Bakanlığı, toplumda dezavantajlı bireyler için çeşitli destekler sağlıyor. Bu destekler ihtiyaca göre tek seferlik veya düzenli olarak ödeniyor. Kadınlara, çocuklara, yaşlılara, engellilere ve engelli yakınlarına belirli şartlar sağlandığında birçok destek sunuluyor.

Destek türüne göre başvuru koşulları da değişiklik gösterebiliyor. Devletin kadınlara verdiği önemin altı çiziliyor. Tek başına yaşayan, eşi vefat etmiş veya sosyal güvencesi olmayan kadınlara yönelik birçok destek mevcut. Aile Bakanlığı’nın devam eden destek programında, eşi vefat etmiş kadınlara 1000 TL yardım sağlanıyor. Kadının temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla verilen bu destek, iki ayda bir sağlanarak yıllık 12.000 TL'ye ulaşıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı'na başvuran her kadın bu destek ödemesinden faydalanabiliyor. Bu destek, iki ayda bir 2000 TL olarak ödeniyor ve aylık 1000 TL'ye denk geliyor. Sadece eşi vefat eden kadınlar bu destekten faydalanabiliyor, eşinden boşanan kadınlar bu yardımı alamıyor.

Vefat eden eşin resmi nikahlı olması gerekirken, dini nikahla evli olan kadınlar bu haktan yararlanamıyor. Eşi vefat eden ve bu destek ödemesinden yararlanan kadın, yeniden evlenirse bu destek kesiliyor.

Ayrıca, sigortası olmayan kadınlar için geçerli olan bu destek, işe başlanması durumunda da sona eriyor. Bu yardımdan faydalanan kadınlara ayrıca Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) ve Şartlı Sağlık Yardımı (ŞSY) da sağlanabiliyor.

Aile Bakanlığı'nın sağladığı bu desteğe ek olarak, bağlı bulunulan belediyeler tarafından da destek sağlanıyor.

Osmaneli Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, yukarıda belirtilen şartları sağlayan tüm kadınlara, belediye sınırları içinde ikamet etmeleri durumunda ek destek veriliyor.

Şartları karşılayan kadınlar, aylık 275 TL olmak üzere her iki ayda bir düzenli nakdi yardım alıyor.

Bu iki destekten yararlanan kadınlar, iki ayda bir toplamda 550 TL'ye ek olarak 2000 TL ödeme alabiliyor.

Aylık olarak hesaplandığında, bu kadınların hesaplarına 1275 TL destek ödemesi yatırılıyor.