Göktaş, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu'nun gençlerin evlenmelerini desteklemek amacıyla kurulduğunu ifade etti.

Fonun pilot uygulamasının başlangıçta deprem bölgeleri olan Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da uygulandığını anımsatan Göktaş, gençlere yönelik olarak sunulan 48 ay vadeli, 2 yıl ödemesiz, 150 bin TL tutarındaki faizsiz kredi imkanının büyük ilgi gördüğünü belirtti.

12 BİN 132 ÇİFT BAŞVURDU 
Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'na şimdiye kadar 12 bin 132 çift başvurdu, şu ana kadar şartları karşılayan toplam 3 bin 963 çift, bu krediden faydalandı." şeklinde konuştu.

Aile ve Gençlik Fonu'nun yeni evresine geçtiklerini belirten Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'na TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ı dahil ettik. Bu 3 ilden şartları sağlayan çiftlerimizin başvurularını almaya başladık." açıklamasını yaptı.

ŞARTLAR KOLAYLAŞTIRILDI 
Göktaş, eklenen yeni illerle birlikte daha fazla çifte ulaşabilmek adına başvuru şartlarının kolaylaştırıldığını da sözlerine ekledi.

Destek için başvuru koşullarında, çiftlerin toplam gelirinin iki asgari ücreti geçmemesi gerekliliğinde düzenlemeler yapıldığını ifade etti.

Pilot uygulamadan alınan geri bildirimler ve vatandaş talepleri doğrultusunda yapılan gelir kriteri düzenlemesine değinen Göktaş, "Gelir kriterini, bireylerin alabileceği ek ödemeleri de hesaba katarak 2,3 asgari ücrete yükseltiyoruz. Bu sayede daha fazla genç çiftin destekten yararlanmasını sağlıyoruz." dedi.

Göktaş, gençleri destekleme politikalarının süreceğini vurguladı.