Hacıbaba Mahallesi Muhtarı Ali Polat, mahallesi ile ilgili olumsuz algıları silmek ve çehresini değiştirmek üzere çalışmalara başladı. Büyükşehir, Şehitkamil, Emniyet arasında mekik dokuyan Ali Polat, şehir dışına büyük bir uyuşturucu ile mücadele merkezi yapılması ve Mithat Paşa Mahallesi’ne yapılacak gençlik merkezinin de bir an önce hayata geçirilmesi için çaba harcıyor.
EMNİYET MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜ
Gaziantep Emniyet Müdürü Celal Özcan’ın ekibiyle birlikte, muhtarlığı ziyaret ettiğini anlatan Ali Polat, “Emniyet Müdürümüze mahallemizin sorunlarını ve neler yapılması gerektiğiyle ilgili düşüncelerimizi aktardık. Yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ettik. Mithatpaşa’da 32 dönümlük alan üzerine Valilik ve Büyükşehir işbirliğinde içerisinde okul projeleri, park, sağlık ocağı, muhtarlık, spor tesisinin yer alacağı bir gençlik merkezi yapılacak. Bu alana bir de karakol yapılmalı, Karakol olmazsa en azından bir polis noktası yapılsın istiyoruz. Bu talebimizi Müdürümüze söyledik. Mahallede şu anda yıkımlar devam ediyor. Yüzde 80’i bitmiş durumda. Mahkemelik olan 20 ev kaldı. Proje bölge için çok güzel bir yaşam alanı olacak” dedi.
POLİSİYE TEDBİRLERLE ÇÖZÜLEMEZ
Polat, “Uyuşturucu sorunu sadece Hacıbaba, Gaziantep’in değil Türkiye’nin sorunu. Polis ekipleri sürekli mahallede uygulama yapıyor. Şu anda uyuşturucu ile mücadelede eskiye göre çok çok iyi durumdayız. Emniyet ve aileler işbirliği halinde bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Ancak bu konu sadece polisiye tedbirlerle çözülmez. Daha önce de dile getirdim. Uyuşturucu ile mücadelede AMATEM yetersiz kalıyor. Tedavi konusunda şehir dışında yeni bir hastane talebimiz var. Bağımlı, 1 sene 1.5 sene orada hem tedavi edilmeli, hem de iş garantili meslek öğrenmeli. Bu talebimiz inşallah gerçekleştirilir. Bu konuda Milletvekillerimize iş düşüyor” diye konuştu.
AMATEM YETERSİZ KALIYOR
Bağımlılık ile mücadele konusunda önerilerini sıralayan Polat, “AMATEM’de yatak sayısı az. Gaziantep’te şehir dışına yarı açık cezaevi gibi bir tedavi merkezi kurulmalı. Örneğin Dülük’ün üst taraflarına olabilir. Bağımlıları toprakla, tarımla buluşturacaksın, meslek sahibi edeceksin. Tüm sivil toplum örgütleri bu konuda destek verebilir. Bu konu önemli. Uyuşturucuyla ancak bu şekilde baş edebiliriz. Sadece polisiye tedbirlerle bu sorun çözülemez. Aileler hem maddi, hem manevi yıpranıyor. Güvenlikleri tehlikede. Bağımlılar evlerindeki eşyalarını satıyor, aile başa çıkamıyor. Tedavi sırasında eğitimlerde verilmeli. Devletimizin bunu yapacak gücü var. Temizlenene kadar bağımlı bu merkezde kalmalı” dedi.
UMUDUMUZ VAR
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Teoman Erşan ve Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ile de görüşerek taleplerini ilettiklerini dile getiren Polat şunları söyledi:” Hasırcıoğlu, Çağlayan, Mithatpaşa ve Hacıbaba mahallesi Hacıbaba adı altında birleşti. Çok büyük alan, yetişmekte zorlanıyoruz. Sürekli görüşme halindeyiz. Belediyelerden taleplerimiz var. Yol, kaldırım, asfalt taleplerimiz var. 25-30 yıllık kaldırım ve asfaltımız var. Belediyenin personel eksiği çok. Rıdvan Fadıloğlu 1 yıldır temizlik, park bahçelere eleman almadı. Yeni başkan da yeni yeni yapılanıyor. Buraya bir Pazar yeri yapılacak. Hacıbaba’da parkımız yok, park istedik. Burada mağaraların ıslah edilmesi lazım, dolduruluyor, yeniden çöküyor. Mezarlığın karşı tarafları atıl durumda. Çirkin bir görüntü veriyor, şehrin ana arterlerinden birisi. Şehitkamil’e yakışır şekilde çevre düzenlemesi lazım. Belediyeye çok iş düşüyor. Başkanın sözü var. İnşallah yakında hızlı bir çalışma bekliyoruz, umudumuz yüksek’’ dedi.