Fiyatlar Anormal Arttı


Kılınç, turizm sektörünün durgun geçmesinde yeme içme sektöründeki pahalılığın büyük etkisinin olduğunu belirterek, Gaziantep’te fiyatların geçen seneye göre yüzde 100 zamlandığını ve bazı kalemlerde bu artışın yüzde 100’ü de geçtiğini söyledi. “Bu sene otelin bir geceliği için 1500-2000 TL fiyat veriyoruz. Yemekte kebap menüleri şu anda 500-1500 lira arasında değişiyor. Yakıt çok uygundu, bu sene 40’ların üzerine çıktı,” diye konuştu.

Sinifta Kaldikyaşanabi̇li̇r Şehi̇r Olamadik!Rekor Artış!Konut Seferberli̇ği̇müjdeli Haberçarşıdsc 0652 Kopyası

Gaziantep'te yağmur hazırlıksız yakaladı Gaziantep'te yağmur hazırlıksız yakaladı

Çözüm Üretilmiyor


Gaziantep’in pahalılık sıralamasında Türkiye’de ilk üçte olduğunu dile getiren Kılınç, “Pahalılık Gaziantep’te bambaşka. Şanlıurfa, Ankara, İstanbul öyle değil burada fiyatlar çok yüksek. Çözüm üretilmiyor. Pahalılıkla ilgili bir etik kurulu kurulmalı. Turizm bu bölge için çok önemli. Yerel yönetimler turizme daha fazla önem vermeliler,” dedi.

Gaziantep Çarşı 1

Sektör Çok Kan Kaybetti


Kılınç, pandemi ve depremle birlikte sektörün çok kan kaybettiğini, acentaların pahalılıktan olumsuz etkilendiğini ve acil destek gerektiğini belirtti. “Bakanlık internet ortamında reklam yapıyor. Oysa turisti getiren kişiler turizm seyahat acentaları. Bu konuda yanlış bir politika var. Yüzde 90 turisti Gaziantep’e turizm seyahat acenteleri getiriyor. Turizm seyahat acentalarına destek verilip turist gelmesi için planlama yapılmalı,” dedi.

Fi̇yatlar Uçtu, İşler Düştüpahalilik Algisi!Restorant1

Alkollü Mekanların Sayısı Artmalı


Gaziantep’te alkollü mekanların sayısının artırılması gerektiğini de ifade eden Kılınç, “Turizmin dini, ırkı olmaz. Gaziantep’te iki, üç tane alkollü mekan var. Turistlerin rahat edeceği konforlu mekanlara ihtiyaç var. Bey Mahallesi’nde güvenlik sıkıntısı var. Turistleri orada nasıl gezdirelim? Alkollü mekanların sayısı artmalı. Umarım bir an önce iş yoğunluğuna geri döneriz,” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi