Gaziantep, Türkiye’nin pahalılık sıralamasında ilk üçte yer alıyor. Pandemi, deprem ve artan zamlar, şehirdeki seyahat acentelerini zor durumda bıraktı. TÜRSAB GAP Bölge Temsil Kurulu Başkanı Halil İbrahim Kılınç, son bir yılda yeme-içme sektöründen otel ve otobüs fiyatlarına kadar her şeyin yüzde 100’ün üzerinde zamlandığını belirtti. Kılınç, "Serbest piyasa denilerek işin içinden çıkılamaz. Bir Etik Kurulu oluşturulmalı ve denetimler başlamalı” dedi.

GAZİANTEP’TE YEME-İÇME FİYATLARI ÇOK YÜKSEK

Kılınç, turizm sektörünün durgunluğunda yeme-içme sektöründeki pahalılığın büyük etkisi olduğunu vurguladı: “Gaziantep’te yeme-içme fiyatları çok yüksek. Geçen yıla göre her şey yüzde 100 zamlandı. Yemekten, otele, otobüsten yakıta gelen zamlar bazı kalemlerde yüzde 100’ü de geçti. Otelin bir geceliği geçen yıl 225-500 TL iken, bu yıl 1500-2000 TL arasında değişiyor. Kebap menüleri geçen yıl 125-250 TL iken şimdi 500-1500 TL arasında. Yakıt fiyatları da bu yıl 40 TL'nin üzerine çıktı.”

7 Eylül deprem mi oldu? Artçı deprem ve büyüklükleri… 7 Eylül deprem mi oldu? Artçı deprem ve büyüklükleri…

 PAHALILIKLA İLGİLİ BİR ETİK KURULU KURULMALI

Kılınç, Gaziantep’in pahalılık sıralamasında Türkiye’de ilk üçte olduğunu belirterek, “Gaziantep’te fiyatlar çok yüksek. Restoranlardan kişi başı menü fiyatı 1750 TL aldık. Fiyatlar Gaziantep’te pahalı ve bunun önüne geçilemiyor. Pahalılıkla ilgili bir etik kurulu kurulmalı. Serbest piyasa deyip işin içinden çıkılamaz. Turizm bu bölge için çok önemli, yerel yönetimler turizme daha fazla önem vermeliler” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ