Milliyetçi Hareket Partisi ve Ak Parti'de il başkan yardımcılığı yapan, sanayici kimliğiyle bilinen ve ülkücü camianın önemli isimlerinden olan Kemal Kılıç, önemli açıklamalar yaptı. Gaziantep'in siyasi, bürokratik ve ticari fotoğrafını çeken Kılıç, şehrin sahipsiz olduğunu söyledi.

Gaziantep’in Çok Sorunu Var

Gaziantep'in, son yıllarda sorunlar yumağı içinde boğuşan bir kent haline geldiğini dile getiren Kılıç, "Sorunların hangi birisini Antalya'larımı bilemiyorum. Bir yanda sürekli kan kaybeden iş dünyası, diğer yandan kentin tamamını neredeyse işgal etme noktasına gelen Suriyeliler, çocuklarımız için en büyük tehlike olarak gördüğüm uyuşturucu meselesi başta olmak üzere, Gaziantep'in o kadar çok sorunu var ki. Ama, maalesef bu sorunları çözebilecek irade ortada yok. Kısacası Gaziantep'in sahibi yok. Kent, sahipsiz bir kent durumuna düşmüş durumda" şeklinde konuştu.

Ne Liyakata Bakan Var Ne de Ahlaka

MHP İl başkanlığı yaptığı günden bu yana devlet kademelerinde her fırsatta liyakatın önemine dikkat çektiğini belirten Kılıç, "Hak edene, hak ettiği görev verilmeli. Liyakat ve ahlak iki temel prensibimizdir olmalı. Üzülerek izliyorum ki, bir yere atama yapılacağı zaman, ne liyakata bakan var, ne de ahlaka. Özellikle bazı güçler, kendilerine yakın adamları bir yerlere taşıma derdinde. Benim adamım olsun da, ne olursa olsun zihniyetinde başımıza neler geldiğini FETÖ'de görmedik mi? Yaşamadık mı? Şimdi aynı filmi neden izliyoruz. Bu kez farklı güçler, devletin her kademesine kendi adamlarını yerleştirme derdinde" dedi.

Bu Şehir Sahipsizdir

Kılıç, bürokratik atamalarda liyakatın ilk sıraya konulmasının önemine vurgulayarak, "Biz Gaziantep'te yaşıyoruz, bir kuruma atama yapılacağında, elbette liyakatli ve Gaziantepli bir isim olmasını isteriz. Ama, bir bakıyoruz, Gaziantep'te adam kalmamış gibi, bir yerlerden, birilerinin adamı getiriliyor, o kuruma atanıyor. Bu sadece bir iki kurum için değil, kamudaki kurumların büyük çoğunluğu için geçerli. Gaziantep'te Gaziantepliye görev vermiyorsak, kimse kusura bakmasın, bu şehir sahipsizdir, sahibi yoktur" diye konuştu.

GAÜN’de Neler Oluyor?

Gaün Araştirma Üni̇versi̇tesi̇ Hedefi̇nde Çalişmalari Hizlardirdi

Gaziantep Üniversitesi'nde rektörlük için yaşanan savaşı uzaktan üzülerek izlediğini söyleyen Kılıç, "GAÜN Rektörlüğü için öyle şeyler konuşuluyor ki, inanmak istemiyoruz. Bazı STK'ların, üniversite ile bu kadar ilgili olmasını anlayamıyorum. Kendilerine yakın isimleri getirmek için her şeyi yaptıklarını duyuyoruz. Oysa, yapacak olan iş çok basit. Gaziantep Üniversitesi'nin başına, Gaziantepli, liyakatli, ahlaklı, kimsenin adamı olmayan bir hocayı getireceksiniz, ardından rahat bırakacaksınız, o da işini yapacak. Maalesef, bu düzeni bazı STK'ların istemediği gibi, siyasilerin de istemediğini görüyoruz. Yıllardır aktif siyaset yapmış birisi olarak bu da beni çok üzüyor. Gaziantep Üniversitesi'nin bir 5 yılı daha kaybetme lüksü yok. Geçmişte, GAÜN rektörlüğü yapmış başarılı isimler nasıl yaptılarsa, yeni dönemde de o yapılmalı. Hüseyin Filiz'ler, Yavuz Coşkun'lar. İnşallah o dönemleri yeniden yaşarız. Gaziantep Üniversitesi’nin geldiği noktayı yaşadığım bir olayla anlatmak istiyorum. 2 sene önce GAÜN’de bir konferansa katıldım. Toplantıda 10 öğrenci söz aldı, 8’i 1 TL’lik yemeği konuştu. Kimse ilimden, bilimden bahsetmedi. ODTÜ mirası olan Gaziantep Üniversitesi’nin geldiği noktayı üzülerek izledim" ifadelerine yer verdi.

Ihlamur Çayının Gizli Mucizeleri Ihlamur Çayının Gizli Mucizeleri

Önce Gaziantep Kimliği

Gaziantep'in demografik yapısının tamamen değiştiği ve kent kimliğinin ortadan kalktığını vurgulayan Kılıç, "Bu önemli bir sorun ama, Gaziantep ortak yaşama kültürü ile bu sorunu büyük oranda aştı gibi. Bundan sonra yapılması gereken, Gaziantep'te yaşayan, bu kentte para kazanan herkes, bu kentin ali-menfaatlerini kendi kimliklerinin önüne koymalılar. Gaziantep'te kimse hemşehricilik yapmasın. Bu vatan da, bu memleket de, bu kentte hepimizin. Kimsenin kendini farklılaştırmaya, ötekileştirmeye hakkı yok" şeklinde konuştu.

İş Dünyası Zorda

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin zor bir süreçten geçtiğini de belirten Kılıç, "Elbette, geldiğimiz noktada sanayicilerimizin de hatası olmuştur. Yıllardır, düşük faizli verilen kredilerin, nerelere yatırıldığını bilmeyen yok. Son yıllarda da yüksek faizle birlikte, birçok kişi üretimden faize döndü. Bu nedenle, Organize'de ciddi bir sıkıntı var. Hem iş dünyasının, hem kentin sorunlarının çözümü için, sahipsiz Gaziantep'e birileri artık sahip çıkmalı" diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak: Cihat Öztürk