Protokol çerçevesinde, ÖSYM sıralamasında ilk 150 bine giren ve Gıda Mühendisliği Bölümü’nü tercih eden öğrencilere, üniversite eğitimi süresince aylık net asgari ücretin üçte biri kadar burs verilecek. Ayrıca, bu öğrenciler intern stajı yapma fırsatını yakalayacak ve mezuniyet sonrası iş garantisi ile desteklenecek.

Gaziantep özel okul bursluluk sınavları 2024 Gaziantep özel okul bursluluk sınavları 2024

ASGARİ ÜCRETİN YARISI KADAR BURS VERİLECEK

İlk 150 bin sıralamasındaki ve bölümü ilk 5 tercihinde yer alan öğrencilere ise üniversite süresince aylık net asgari ücretin yarısı kadar burs verilecek. Bu öğrenciler de staj imkanı ve mezuniyet sonrası iş garantisi ile kariyerlerine güvenle başlayacaklar.

Destek (3)

DİPLOMALARIMIZ DÜNYANIN HER YERİNDE GEÇERLİ

GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, bu protokolün gıda sektörüne nitelikli insan gücü kazandıracağını belirtti. Bayram, "Bu çabalarımız, mezunlarımız, öğrencilerimiz ve gıda sektörü için olumlu sonuçlar doğuracak. Türkiye, dünyada gıda mühendisi yetiştiren nadir ülkelerden biri. Eğitimimiz uluslararası akredite edilmiş olup, dil avantajı ve MÜDEK akreditasyonu ile diplomalarımız dünyanın her yerinde geçerli" dedi.

Destek (2)

ULUSLARARASI AKREDİTASYON VE ERASMUS FIRSATLARI

Gıda Mühendisliği Bölümü'nün müfredatının uluslararası akredite edildiğini ve 40 yıllık tecrübenin arkasında olduğunu belirten Bayram, "Öğrencilerimiz Erasmus fırsatlarından faydalanarak çok iyi şekilde yetişmektedir. Bu nedenle Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği mezunları sanayide en çok tercih edilen mezunlar arasında yer almaktadır" diye ekledi.

Bu protokol, Gaziantep Üniversitesi’nin gıda mühendisliği alanında sunduğu yüksek kaliteli eğitimi ve iş gücü piyasasında sağladığı fırsatları daha da güçlendirecek.

Editör: Barış Kaya