Gaziantep, teknoloji ve oyun sektöründe yaşadığı büyük yükselişlerle her yaştan insanın dikkatini çekiyor. Bilim, teknoloji, kodlama, oyun ve yazılımın her alanında oluşturulan merkezler ve eğitimlerle gelişmeler kaydediliyor.

Gaziantep’te Teknoloji ve Oyun Sektöründe Yükselen Trendler

1-Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, TÜBİTAK ve Erkul Ailesi iş birliğiyle kurulan Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi, hem Türkiye'nin hem de bölgesinde en büyük bilim dünyasının biri olma özelliği taşıyor.

Toplamda 30 bin metrekarelik bir alan üzerinde konumlanan merkezin 15 bin metrekarelik kapalı alanda bilim ve teknolojiye meraklı gençlere araştırma ve büyümede destek sağlayan bölümler bulunuyor. Merkezde dört ana tema yer alıyor:

Temel Bilimler : Matematik, fizik, kimya ve biyolojiye dair sergi alanları.

Uzay ve Havacılık : Ayda yürüyüş deneyimi, uydu ve uzay araçları sergileri.

Enerji ve Ekoloji : Küresel ısınma ve iklim değişikliği üzerine etkileşimli sergiler.

Yapay Zeka ve Dijital Yaşam : Güncel teknolojiler ve yapay zeka yaratıcılıklarına yöneliktir.

Ayrıca teknogaraj, Deneyap atölyeleri, İHA test pisti, konferans salonları gibi 12 farklı bölüm, gençlerin ve araştırmacıların hizmetine sunulmuş durumda.

2-Fablab Merkezi ile İnovasyon Destekleniyor

Gaziantep Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü ve Gaziantep Ticaret Odası iş birliğiyle Fablab Merkezi, prototip geliştirme ve ürün tasarımı için bir platform sağlıyor. Üniversite ve lise öğrencileri, sanayiciler ve akademisyenler burada bir araya gelerek bozulmalar, cihaz geliştirme ve yazılım programlama gibi alanlarda eğitim alıyor. Merkez, Gaziantep'in inovasyon ve teknoloji üreticisi önemli bir aktör haline geldi.

3-İstasyon Gaziantep: Dijital Dönüşümün Merkezi

Gaziantep’te sahtekâr dilenci suçüstü yakalandı! Gaziantep’te sahtekâr dilenci suçüstü yakalandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Ticaret Odası'nın ortak çalışmasıyla kurulan İstasyon Gaziantep, şehrin dijital dönüşümüne liderlik ediyor. Sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen bu platform, veri odaklı projelerle ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

Gaziantep IstasyonMerkez, inovasyon, Ar-Ge, dijital dönüşüm ve networking gibi çalışmalar sürdürülüyor. Ayrıca, akredite melek yatırım ağı ve etki kredileri gibi modern sermaye modelleriyle girişimciliği de mevcuttur.

4-Gaziantep'te Oyun Geliştirme: 3D'nin Büyük Başarısı

Gaziantep, oyun sektöründe iddialı bir şekilde yükseliyor. Gaziantep OSB Teknokent'te faaliyet gösteren Tenet Games tarafından kaydet Zengin Olun! 3D isimli mobil oyun, büyük bir başarıya imza attı. Araba yarışı organizasyonuyla dikkat çeken oyun, kısa sürede 5 milyon indirmeye ulaştı ve başta İskandinav ülkeleri olmak üzere 170 ülkede oynanmaya başlandı.

Firmanın kurucusu Murat Kul, Supersonic Superstars yarışmasında 75 bin projede büyük ödüle layık görüldü. Oyun, özellikle Norveç, Danimarka ve ülkedeki gibi en çok indirilen oyunlar arasında ilk sırada yer aldı.

Gençlere Yönelik Teknoloji Eğitimleri

Gaziantep’te bilim merkezleri ve oyun geliştirme alanları dışında Gaziantepli gençlere teknoloji destekli eğitimler de veriliyor.

Habitat Derneği ve Vodafone Vakfı tarafından sunulan Yapay Zeka Yıldızları Projesi , Gaziantep'te 30 öğrenciye yapay zeka ve dijital okuryazarlık üzerine eğitimler verdi. Projenin gönüllü eğitmeni Uğur Kocamaz lisansında atölyelerde, öğrenilebilen yaratıcı düşünme yeteneklerini geliştirirken, yapay zekayı anlama ve kullanma bilgi sahibi oldular.

Gaziantep'in Teknoloji ve Oyun Ekosistemi Gelişiyor

Gaziantep sadece bilim ve teknoloji projeleriyle değil, aynı zamanda oyun geliştirme alanında kapsamlı çözümlerle de öne çıkıyor. Şehirdeki bilim merkezleri, inovasyon istasyonları ve teknokentler, Gaziantep'i teknoloji temeli haline getirme yolunda önemli adımlar atıyor. Bu başarılar, Gaziantep'in ulusal ve uluslararası düzeydeki varlığını daha da güçlendirecek.

Kaynak: Haber Merkezi