Sanayi Odası ve Akort Fuarcılık iş birliği, Gaziantep Trikotajcılar ve Çorapçılar Odası'nın destekleriyle Ortadoğu Fuar Merkezi'nde organize edilen 4. TRİKONFEX Fuarı'nın açılış töreni, Gaziantep'in önde gelen protokolünün geniş katılımıyla gerçekleşti. Törene, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuncay Yıldırım, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, Gaziantep Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak, Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Akkaya, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen ile birçok kurum müdürü ve firma temsilcisi katıldı. 


TÜRKİYENİN YENİ MARMARA BÖLGESİ

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 4. TRİKONFEX Fuarı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, şehrin sanayi ve ekonomik gelişimine dikkat çekti. Fuarın sektöre yeni kapılar açacağını belirten Çeber, Gaziantep'in 20-25 yıl içinde "Türkiye'nin yeni Marmara Bölgesi" olma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Vali Çeber, “Şehrimizin bu potansiyeli ile 20-25 yıl sonra ‘Türkiye’nin yeni Marmara Bölgesi’ olacağına inanıyorum. Bunu hep birlikte bizler başaracağız. Şehrimiz bu gücü ve bu potansiyeli ile yeni İstanbul olmaya adaydır. Bunun olmaması için hiçbir neden yok. Biz çok güzel bir ülkeyiz. 81 tane birbirinden güzel ve özel ilimiz var ama Gaziantep’in çok farkı var. Gaziantep olarak ekonomi başta olmak üzere en zor günlerde bile nasıl bir potansiyele sahip olduğumuzu, neleri başarabildiğimizi gösteriyoruz. 4. TRİKONFEX Fuarını da bu anlamda son derece önemli bir organizasyon olarak görüyoruz. Fuarın hayırlı olmasını diliyor, Gaziantep Sanayi Odamıza, Akort Fuarcılık’a, destek ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

FATMA ŞAHİN: İNOVASYON VE TASARIM VURGUSU


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise fuarın açılışında, Gaziantep’in sanayi gücüne ve triko sektöründe markalaşma ihtiyacına işaret etti. Şahin, “Triko sektöründe özellikle markalaşma konusunda daha fazla yol almamız gerekiyor. Üretim ve ihracat noktasında parmakla gösterilen şehirlerden birisiyiz ama bunun yanında markalaşmak da zorundayız” dedi ve ekledi: “Eğer inovasyon ve tasarımda başarılı olamazsak Gaziantep olarak hedeflerimize ulaşamamış oluruz. Bu da bize yakışmayan bir durum olur. Bu şehirde potansiyel var. Bu şehirde güçlü bir sanayi, birlik ve beraberlik var. Bu şehrin bunu başarabilme kudreti ve inancı var. Fuarın şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, Gaziantep Sanayi Odamız başta olmak üzere fuarda emeği olan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


ÜNVERDİ: ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ


Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, 4 yıl aradan sonra düzenlenen TRİKONFEX Fuarı'nda duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Triko ve konfeksiyon üretimi, Gaziantep'te köklü bir geçmişe sahip. Bu sektörü yeniden canlandırmak adına gösterdiğimiz çabalar, şehrimizin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sunuyor. Üretim hacmi ve iş gücü yoğunluğuyla dikkat çeken bu sektör, sağladığı istihdamla ülkemiz ekonomisine büyük değer katıyor. Sektörümüzün ihracatını artırmak ve daha rekabetçi bir yapıya kavuşturmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Türkiye’nin ciğerleri yanıyor Türkiye’nin ciğerleri yanıyor

SEKTÖR SORUNLARINA ÇÖZÜM ARAYIŞI


Ünverdi, sektörün karşılaştığı sorunlar ve beklentiler hakkında da bilgi verdi: "Komite toplantılarımızda bu konuları değerlendiriyor, gelen talepleri TOBB ve ilgili bakanlıklara ileterek çözümler üretmeye çalışıyoruz. Ülkemizdeki gümrük fiyatları nedeniyle, bazı müşterilerimizin Çin’e yönelmesi ciddi bir problem teşkil ediyor. Ayrıca, Mısır'ın düşük üretim maliyetleri de pazardaki rekabeti etkiliyor. Üretimde kullanılan hammaddelerin ve işçilik giderlerinin yanı sıra banka kredi maliyetlerindeki artış, triko sektörünü zorluyor" dedi.

DURAK: FUARIN ÖNEMİNE VURGU


Gaziantep Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak da, fuarın şehir ve sektör için büyük önem taşıdığını belirterek, "Böylesine kritik ve önemli bir fuarın şehrimizde düzenleniyor olması, bizleri son derece memnun etmiştir. Triko sektörü, ihracat ve istihdam açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Bu fuar, firmalarımızın büyümesine ve pazar paylarını artırmasına önemli katkılar sağlayacak. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Fuarın hayırlı olmasını diliyor, Gaziantep Sanayi Odası ve Akort Fuarcılık başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

AKKAYA: FUAR MARKALAŞMAYA YARDIMCI OLACAKTIR


Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Akkaya, fuarın sektörel ve bölgesel önemine dikkat çekti: "Hazır giyim ve tekstil sektörü, ülkemizin ihracatında öncü rol oynamakta ve ekonomik büyümeye büyük katkılar sağlamaktadır. Bu fuar, firmalarımızın markalaşmasına ve yeni pazarlar keşfetmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca, fuar süresince gerçekleştirilecek ticari bağlantılar, sektörün ve bölgenin ekonomik dinamiklerine değerli katkılar sunacaktır. Fuar, 27-29 Haziran 2024 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak" dedi.

Kaynak: Fatma Gültekin