Fransızca'dan dilimize yerleşmiş olan maskülen kelimesi, masculin kelimesinden evrilmiş olmakla beraber, eril, erkeksi anlamı taşır. Peki, maskülen erkek ne demek? Feminen maskülen ne demek? Maskülen kadın ne demek? Ayrıntılar haberimizde.

Maskülen Nedir?

TDK'ya göre, maskülen kelimesinin anlamı, genel olarak erkeksi demektir. 'Erkeğe benzeyen, erkeği andıran' anlamlarını taşıyan bir sıfattır. Özellikle moda dünyasından bahsedilirken sıkça rastlamakta olduğumuz bu sözcük, genellikle kadınlar için kullanılmaktadır. 'Ne kadar maskülen bir tarza sahip' örneğinde görmekte olduğumuz şekilde kullanımı mümkündür.

Maskülen Erkek/Kadın Olmak Ne Demektir?

 Feminen kelimesinin, zıt anlamı olarak kullanılmakta olan maskülen, herhangi bir kişinin erkeksi olduğunu anlatmaya yarar. Özellikle giyim ve tarz söz konusu olduğunda, sıklıkla kullanılır. Tarzı erkeğe yakın kadınlar için kullanılır.

 Maskülen Tarzın Anlamı Nedir?

 Bir moda betimlemesi olarak kullanılmakta olan maskülen tarzın anlamı, bayan için tasarlanmış ancak görüntü itibari ile erkek kıyafetini andırmakta olan giysi, kıyafet demektir.

Feminen ve Maskülen Nedir?

Feminen kelimesi Fransızca feminin "kadınsı, dişil" şeklinden dilimize girmiştir. Feminen kadınsı, maskülen erkeksi anlamına gelir. Bu iki kelime, günümüzde moda sektöründe kıyafetleri kategorize etmek üzere kullanılır.

Maskülen Giyim Nasıl Olur?

Maskülen giyim son yıllarda hızla yaygınlaşan ve dünya genelinde kadınlar arasında tercih edilen giyim modellerinden biridir. Erkeksi giyimi ifade eden bu tarz; gömlek yakaları ve kollarından pantolon kalıbına kadar pek çok alanda farklılık göstermektedir. Feminen tarzdaki oval kesimlere karşılık daha sivri ve keskin geçişlerin kullanıldığı maskülen tarzın vazgeçilmez parçaları takım elbise, kravat ve klasik ayakkabılardır. Günlük giyimde ise kot pantolon, kadınlar arasında yaygınlaşan ilk maskülen parçalardan biridir. Bunun dışında kot ceket ve bol tişörtler de maskülen tarz kabul edilir.