Evde Sirke nasıl yapılır? Hangi besinlerin sirkesi yapılır?

Sirkeyi evde hızlı ve kolay bir şekilde yapabiliyoruz ve mutfaktan cilt bakımımıza kadar her yerde sirkeden faydalanabiliyoruz. Bu yazıda sizler için tavsiyeler topladık. Yemeklerinize lezzet katacak sirkenin tarifi tüm detaylarıyla bu haberde…  

Sirke mutfağımızın vazgeçilmez malzemelerinden biridir, asidik bir madde içerir ve yemek ve salatalarda tatlandırıcı olarak kullanırız. Muhteşem bir malzemedir ve sirkenin ev temizliğinden cilt temizliğine, saç bakımına kadar birçok alanda kullanıldığını gördük. Evde sıklıkla kullandığınız bir ürünü hem maliyetini düşük tutarak hem de doğallığını sağlamak ister misiniz? İşte evde kolay ve pratik sirke yapmanın püf noktaları…  

Evde elma sirkesi nasıl yapılır?

4 kg elma
4 litre su
ekmek dilimi
2 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı doğal elma sirkesi
½ çay kaşığı bal

Nasıl yapılır

Elmalar yıkanıp sekiz parçaya bölündükten sonra kavanozun dibine önce bir miktar elma atılır, ardından bulgur, bir dilim ekmek, tuz ve elmalar doldurulur. Son olarak elma sirkesini, balı ve suyu ekleyin ve kavanozun üzerini tülbent veya kağıt havluyla kapatın. Daha sonra lastikle sıkıca bastırın, serin bir yerde dört ay saklayın, dört ay sonra süzün ve iki ay daha bekletin.

Daha sonra tüketime hazır hale gelir.

Evde üzüm sirkesi nasıl yapılır?

6 kg yeşil üzüm
2 kg siyah üzüm
1 su bardağı doğal üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz

Nasıl yapılır

Üzümleri yıkadıktan sonra kavanozlara koyun, tuz ve sirkeyi ekleyip oklava veya kavanozla ezin. Kavanozun üzerini tülbent veya peçeteyle kapatıp serin bir yerde 4 aya kadar saklayın. Daha sonra sıkıca çekin. Bu işlemden 1 veya 2 ay sonra kullanıma hazır hale gelir.

Sirke ile hangi yiyecekler yapılır?

Sirke, üzüm, elma, alıç, ayva, ananas, çilek, keçiboynuzu (baklagiller familyasındandır), en sevdiğimiz limon ve hatta enginar gibi meyvelerden yapılır. Kara mürver bitkisinden elde edilen sirke de koronavirüs döneminde adını sıkça duyduğumuz sirke türlerinden biri. Doktora alternatif tıp alanındaki çalışmalarıyla tanınıyor. Ender Saraç, antioksidan kaynağı olduğuna inanılan bu sirkenin faydalarından sık sık bahsediyor.

20 Eki 2023 - 07:17 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Doğuş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Doğuş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Doğuş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Doğuş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.