Kabak Çekirdeği Bal Şapkalı veya Sakız Bitkilerinden elde edilebilir. 1 kabakta ortalama 250-300 gram çekirdek bulunur. Basit ve pratik bir yöntemle hemen yenebilecek bir kuruyemiş haline getirilebilir.

Fındık çekirdeklerinin liflerinden ayrılıp oda sıcaklığında suyla yıkanması, kurutulması, süzülmesi ve daha sonra fırında kavrulması halinde doğal yoldan elde edilebiliyor. Bu tarifi aklınızda bulundurun çünkü faydalarını öğrendikten sonra kabak çekirdeğini daha sık yemek isteyeceksiniz. Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? Tüm detaylar burada...

"Kabuktaki Kabak Çekirdeğini Yiyin"

Profesör, Ph.D. Osman Müftüoğlu bir röportajında ​​kabak çekirdeğinin faydalarından bahsederek, "Kabak çekirdeğinin faydalarını bilseydiniz kabuğuyla birlikte ağzınıza atardınız." Müftüoğlu aynı röportajda; kabak çekirdeğinin kabuğunun posa görevi gördüğünü ve dolayısıyla bağırsağa iyi geldiğini vurguladı.

Serotonin salgılar

Uzmanlara göre kabak çekirdeği, triptofan adı verilen amino asit sayesinde serotonin salgılayarak vücudun "mutlu" hissetmesine de yardımcı oluyor. Yine uzmanların uyarılarına göre 30 gramın üzerinde kilo alımı söz konusu. Bu nedenle idareli yemekte fayda var.

Depresyona iyi geliyor.  Çinko açısından zengin olması beyinin daha pozitif hissetmesine yardımcı olacaktır aynı zamanda içerisindeki triptofan isimli aminoasit sayesinde vucüdun serotonin salgılatır. İçerisindeki sağlıklı yağların beyin üzerinde olumlu etkileri bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Kalp sağlığını korur. Kalbin sağlıklı kalmasını sağlayacak magnezyum ve yağ asitlerini içerir aynı zamanda içerisindeki antioksidanlar kalp sağlığı için büyük önem taşımaktadır. Kolestrolü ve yüksek tansiyonu dengeler kan damarlarının gevşemesini sağlar. Kan basıncını düşürür.