Türkiye Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te Gaziantep 61 finalist takım ile Türkiye ikincisi oldu.

Gaziantep birçok alanda olduğu gibi TEKNOFEST’te de adını altın harflerle tarihe yazdırıyor. Geçtiğimiz yıl, ev sahipliği yaptığımız finallerde elde edilen Türkiye birinciliğinin ardından takımlar bu sene de İstanbul maratonu için kolları sıvamıştı. Türkiye geneli yapılan değerlendirmeler sonucunda Gaziantep’ten 61 takım, 2021 TEKNOFEST finallerine katılmaya hak kazandı.

Hedef her yıl başarılı bir tablo çizmek

Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Yasin TEPE, Halen İstanbul’da yoğun rekabetin sürdüğü finallerdeki üstün başarılar ile ilgili olarak, “Gaziantep’i ulusal arenada temsil eden takımlarımızı günlük olarak takip ediyoruz. Farklı kategorilerden katılım sağlayan takımlarımızdan güzel haberler gelmeye başladı bile. Geçtiğimiz yıl, ev sahipliğimizde gerçekleşen finallerdeki onur duyduğumuz başarıyı bu yıl ve ilerleyen yıllarda da devam ettireceğimize inancım tamdır. 61 Takımımız ile Türkiye’deki toplam finalistlerin %10’unu Gaziantep oluşturmaktadır” dedi.

“Sizlere güveniyoruz”

İstanbul finallerinde ter döken öğrencilere seslenen Tepe, “Parlak fikirleriniz ve bizlere yaşattığınız bu gurur için teşekkürler çocuklar! Sizler bu ülkenin, bu toprakların umudu, can suyusunuz. Eminim ki sizlerin ve yaratıcı zihinlerinizin ışığında, tüm dünyanın gıpta ile bakacağı bir gelecek bizleri bekliyor. Bizler de burada, sizlerin önce sağlıkla sonra da başarıyla Gaziantep’e dönmenizi bekliyoruz. Sizlere güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Son olarak Tepe, Gaziantep’in Türkiye finallerinde gösterdiği büyük başarının mimarları, öncüleri, rehberleri olarak betimlediği Gaziantep Valisi Davut Gül’e, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, ilçe belediyelerine, okul yöneticilerine ve öğrenci velilerine teşekkür etti. (MERVAN SAK)

Editör: Haber Merkezi