8 MART Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Sağlık-Sen Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Şubesi tarafından bir etkinlik gerçekleştirildi. “Örgütlü Kadın, Güçlü Toplum” konulu program Üniversite Hastanesi oditoryum salonunda gerçekleştirildi.

ÇİFTÇİ: “İNSANLIĞI YÜKSELTMEK İLKEMİZDİR”
Programda konuşan Sağlık Sen Üniversite şubesi üyesi Hemşire Zülfiye Çiftçi; “Bizim sözümüzün istikameti bellidir. Zulme karşı adaleti, sömürüye karşı emeği, tek tipleştirmeye karşı hürriyeti, emperyalizme karşı bağımsızlığı, kadın erkek demeden kimsenin ırkına, milletine, dinine bakmadan insanı ve insanlığı yükseltmeye ahdetmiş, adanmış insanların sözüdür.” şeklinde konuşarak sözlerine şöyle devam etti: “8 Mart, Dünya kadınlarının yüzyıllardır yürüttüğü örgütleşme mücadelesinin kutlandığı ve kadınların güncel taleplerinin ifade edildiği bir gün haline geldi. Kadınlara gerek toplumda gerekse iş hayatında hak ettiği değerin verilmesi, her türlü şiddet olaylarının son bulması, kurumlarda kreş sorununun çözülmesi ve çalışma saatlerinde esneklik sağlanması, ailenin temel taşı olan kadınlarımızı aile hukukunun korunması için sendika olarak elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle bu pandemi döneminde çocuklarından ailelerinden ayrı bir şekilde yoğun bir mücadele gösteren tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyoruz.”

BALAT: “ASLANIN ERKEĞİ DİŞİSİ OLMAZ”
Programa bir konuşma gerçekleştiren Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, “Anneler, babalar önemli. Çocuklarınıza doğru mesajı verin. Hayallerini yıkmayın. Annem bize, ‘aslanın erkeği, dişisi olmaz’ derdi. Biz kulağımızda böyle sözlerle büyüdük ve hayata atılırken korkmadık. Mücadele ederken de yılmadık. Eğitmenler son derece önemli. Müfredatta toplumsal fırsat eşitliğine yer verilmeli. Bu nedenle öğretmenlerin rolü çok önemli. Toplumda kadına saygılı, destek veren yaşamın ağır yükünü birlikte omuzlayacak erkeklere ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

ALAŞEHİRLİ’DEN KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ VURGUSU
Etkinliğin bir başka konuşmacısı ise Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Belgin Alaşehirli oldu. Alaşehirli konuşmasında kadın-erkek eşitliğini vurgulayarak, “Biz kadın yöneticiler olarak erkeklerin önümüzde arakamızda değil yanımızda olmasını istiyoruz. Gaziantep Üniversitesi kadın yöneticiler açısından şanslı; Rektör yardımcımız, Dekanımız ve Hastanemizin ilk kadın Başhekimi olarak görev yapmaktayız” diye konuştu.

BAŞKAN KERKEZ’DEN KATILIMCILARA TEŞEKKÜR
Sağlık Sen Gaziantep Üniversite Hastane Şubesi Başkanı Cuma Kerkez ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kadınlarımızın çağımızda kuşandığı bilgeliği ile her alanda kendini yetiştirmesinde şekillenecektir. Bu anlamlı günde desteklerini esirgemeyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat’a, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Belgin Alaşehirli’ye, Başhekim Yardımcımız Prof. Dr. Şevki Hakan Eren, Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. M. Sait Menzilcioğlu, Baş Müdür Mustafa Kalkan, Hastane idarecilerimize ve Hemşirelerimize, Gaziantep Ticaret Odası Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleşen müzik dinletisinde bizlere eşlik eden Gaziantep Ticaret Odası Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mehmet Ali Dağdeviren’e, müzik dinletisinde sahne alan öğretmenlerimiz Kadir Erdevir, Mustafa Ekici, Asuman Erbağcı, Hemşirelerimiz Deniz Keklikçi, Gaye Gündüz hanım efendilere ve tüm öğrencilere ve katılım Sağlayan, AK Parti Şahinbey Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç’a, Memur-Sen Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Asiye Şahin’e, Memur SEN iş kolları Kadın Komisyon Başkanlarımıza ve tüm üyelere teşekkür ederim.”

KERKEZ’DEN BALAT’A ÇİÇEK TAKDİMİ
Günün anısına Sağlık-Sen GAÜN Şube Başkanı Cuma Kerkez tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat’a çiçek takdim edildi.

KATILIMCILARA ÇİÇEK TAKDİMİ YAPILDI
Programa katılarak Kadınlar Günü’nün daha anlamlı bir hal almasını sağlayan AK Parti Şahinbey Kadın Kolları Başkanı Şükran Yılmaz tarafından Hastane Başhekimi Prof. Belgin Alaşehirli’ye, AK Parti Şahinbey Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç tarafından Hastane Başhemşiresi Pınar Kıyak’a, Sağlık Sen GAÜN Hastane Şube Başkan Yardımcısı Sevil Kanat tarafından Sağlık SEN Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Cemile Balkaya’ya, Gaziantep Ticaret Odası Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Kadir Erdevir ve Mustafa Ekici çiçek takdim edildi. Program sonrası kokteyl esnasında kadın çalışanlara karanfil dağıtımı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi